Svar til Ingvild Kjerkol om demensomsorg

Av

Aktivitet gir bedre demensomsorg.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Over 70.000 mennesker har demens i Norge i dag. Mange av oss vil oppleve at noen vi bryr oss om får en demenssykdom. Noen av oss vil oppleve å få den selv. Jeg er opptatt av muligheter for alle, derfor er det viktig at vi skaper et demensvennlig samfunn.

Å bedre tilbudet til personer med demens og deres pårørende har vært en viktig prioritering for Høyre i regjering. Ingvild Kjerkol fra Arbeiderpartiet skriver i Tidens Krav 16.oktober at regjeringen nå fjerner støtteordningen for opprettelse av dagtilbud. Det er feil.

Fra 1. januar 2020 får kommunene en plikt til å ha et dagaktivitetstilbud til hjemmeboende personer med demens. Kommunene har tidligere kunnet søke om midler gjennom en særskilt tilskuddsordning.

Regjeringen har foreslått at kommunene fra 2020 skal få midlene gjennom de frie inntektene. Endringen betyr mindre byråkrati for hvert enkelt kommune. Det viktige for demente og deres pårørende er at støtteordningen fortsetter, ikke hvordan de budsjetteres til kommunene.

Aktivitetstilbud er et av de viktigste tiltakene for å leve et godt liv med demens. Det er derfor stort behov for et mangfoldig aktivitetstilbud som er tilpasset den enkeltes alder og interesser. Dagaktiviteter gir meningsfulle og gode opplevelser for brukeren, og bidrar til å avlaste pårørende. Derfor har regjeringen lovfestet en plikt for kommunene om å tilby dagaktiviteter til hjemmeboende personer med demens.

Vi må gi personer med demens gode, meningsfulle og aktive dager. Høyre i regjering legger til rette for dette.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken