Populistene kommer!

Av
DEL

Meninger Europa har en sett det samme mønsteret i land etter land: Nasjonalistiske og populistiske partier på høyresiden har poppet opp og forsynt seg grådig av de gamle styringspartiene.

I Norge har populistånden tatt bolig i Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt, og er i ferd med å spise opp det tradisjonelle styringspartiet Arbeiderpartiet.

Dette har vi sett før med et Fremskrittsparti som engang var oppe i 30 prosent på meningsmålingene på bekostning av Høyre.

Populistene vil fram til stortingsvalget fortsett å spise av Arbeiderpartiets velgermasse, og ha et klart flertall over Støre når valgkampen begynner. Populistene kan sammenlignes med skaren av alternative behandlere vi er omgitt av. Selv om de offentlig blir avslørt som sjarlataner og kvakksalvere, strømmer folk likevel til i strie strømmer.

Det finnes kun en kur for populismen, regjeringsmakt. Når «de tre bukkene Populisme» kommer inn i regjeringskontorene etter neste valg, vil de ha problemer med å innfri de storeforventningene de har skapt.

Senterpartiet har reist land og strand rundt i Nord-Norge og nærmest lovet å bygge jernbane til Tromsø, selv om de innerst inne vet at det aldri kommer til å ble realisert.

Med de rødgrønne trygt plassert i sentrum av makten vil nedturen komme etter et par år. Da vil velgerne forstå at de har blitt ført bak lyset av slagord og tomme løfter.

En ting vil vi alle kunne nyte godt av: Den konstante jamringen til senterpartilederne om sentralisering, sentralisering og atter sentralisering, vil forhåpentlig holde opp en stund.

Trygve Slagsvold Vedum som landets nye statsminister? På tide å emigrere!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags