Gå til sidens hovedinnhold

Grenseløse Nordmøre trenger Gjemnes

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nordmøringen; som er vant til brått sjø, måkeskrik, hjortebrøl og alt det andre som hører til vår særegne og fantastiske del av landet.

Nordmøringen; som har delt historie og kultur gjennom ualminnelige tider, som debatterer og heier på KBK, i samme åndedrag og i et eneste stort fellesskap.

Nordmøre består av mange kommuner, der alle utgjør en viktig brikke i regionen. Det er våre styrker og forskjeller som setter oss sammen i en sterk helhet.

Du kan ikke se helheten, hvis du ikke ser enkeltdelene og du kan ikke se enkeltdelene, hvis du ikke ser helheten. Alt henger sammen med alt.

I byregionprogrammet snakker vi stadig vekk om hvor viktig det er; at alle med samme drakt spiller mot samme mål. Målet er fortsatt vekst og utvikling i denne fantastiske regionen vår. Kommunegrenser er ingen hindring for det gode samarbeidet vi har på Nordmøre.

Kultur og identitet blir tilhørighet. Vi på Nordmøre hører sammen i et rikt kulturliv av fellesskap hvor vi nevner; Dyregoddagene, Operafestuken, Lady Arbuthnott, Laksefestival, Kulturvekkå, Nordmøre museum og KBK. Vi er en del av felles kultur og tradisjoner hvor sosial identitet, geografi og historie binder oss sammen.

Vi deler næringsliv, samferdselsløsninger, fjordbasseng og flyplass, alt som må til for at verdier skapes og mennesker trives. Vi har i årtider jobbet med å få til felles IKT løsninger for Nordmøre, hvor Gjemnes er en viktig del av helheten. Fylkesmannen og KS har satset stor på fremtidens skole frem mot 2040 i regionen vår. I nyere tid har Helseinnovasjonssenteret med strategi, innhold og fremdrift vokst frem som et sterkt og solid forankret Nordmørsprosjekt. Det samme gjelder også Campus, som vil være et stort løft for hele Nordmøre.

Vi trenger hver eneste en av Nordsmørskommunene. Vi trenger Gjemnes på Nordmørslaget. Sammen er vi sterke.

E vil hæm te folket som verkele kjenne
jordsmonnet mett og har vårre der lenje
E vil pust ilag med dem som e lik i sinna
som kanj prat og flir og del på minna

Fra diktet Hæm av Solveig Bergslid

Kommentarer til denne saken