Boikott Israel

Artikkelen er over 7 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Mandag 31. mai bordet israelske soldater de internasjonale humanitære skipene Gaza Freedom Floatilla på vei til Gaza med nødhjelp. Minst ni av flåtens deltakere ble drept og 30 ble såret. Dette er bare ett av angrepene Israel de siste årene har hatt mot palestinere eller på mennesker som forsøker å hjelpe palestinerne i deres kamp mot den blokaden Israel utsetter dem for.

Det er bare litt over et år siden den israelske hæren bombet Gazastripen og drepte nesten 1500 mennesker. Mange av dem kvinner og barn.

De siste årene har den israelske okkupasjonen av Palestina tiltatt i styrke. Den blokaden som er lagt på Gaza fører til at mennesket sultes ut eller dør av mangel av enkle medisiner. Gaza Freedom Floatilla forsøkte å gjøre noe med dette ved å bryte blokaden med skip fulle av papir til å gjennomføre eksamen, medisiner, mat og utstyr til å starte gjenoppbyggingen av det utbomba Gaza.

Alle forsøk fra internasjonalt diplomati har blitt avfeid fra israelske myndigheter. Til tross for harde ord og fordømming fra statsledere fortsetter overgrepene mot den palestinske sivilbefolkningen. Dette viser at andre tiltak må til.

Rødt foreslår derfor med dette at Kristiansund kommune innfører full boikott av Israel. Dette vil innebære en økonomisk, kulturell, politisk og akademisk boikott.

Kjell Bjarne Dahl,

Rødt Kristiansund

Artikkeltags