Nils-Erik Ulset (38) fra Tingvoll er med når VM i snøsport for parautøvere arrangeres på Lillehammer og Hafjell i perioden 12.-23. januar 2022.

Han er eneste norske utøver i skiskyting under verdensmesterskapet. Senere i 2022 er det Paralympics i Beijing, og når ilden slokkes i Kina markerer det samtidig karrierestopp for tingvollgjeldingen. Det bekrefter Ulset selv til NRK onsdag.

VM i snøsport skulle egentlig blitt avholdt vinteren 2021, men dette ble utsatt på grunn av koronapandemien. Med også Paralympics i vente i 2022, bestemte Ulset seg for å satse videre til denne sesongen.

– Jeg gleder meg til å oppleve VM på hjemmebane! Det er helt rått at NRK sender hele VM og legger så mye ressurser i mesterskapet, sier Ulset til Norges skiforbunds nettsider.

Han mener selv han er i en utfordrerrolle til å kunne ta medalje i VM. Men han har peilet seg inn på sprinten, og har mål om medalje på øvelsen.

– De siste ukene har jeg spisset treningen slik at øktene har blitt mer intensive og tøffe, og det blir mange tøffe hardøkter i perioden fram mot nyttår. Jeg har jobbet mye med skyting, og det har virkelig gitt uttelling med 100 prosent i treffprosent på liggende så langt i år. Det handler i stor grad om å venne kroppen til å gå skirenn, og samtidig bli godt nok trent i forhold til arbeidskravet som møter oss i VM, sier Ulset.

Som 18-åring i 2000 vant han to gull i Paralympics i Salt Lake City. Siden har han vært en av verdens beste i både langrenn og skiskyting. De siste årene har det utelukkende handlet om skiskyting.

Ulset er blitt kåret av Tidens Krav til årets idrettsutøver på Nordmøre fem ganger.