Nominasjonskomiteen i Møre og Romsdal Høyre har i år bedt alle medlemmer og partilag om innspill på toppkandidater.

Det har nå endt med at nominasjonskomiteen legger fram en delt innstilling for partiets kandidat til fylkesordførervervet, opplyser fylkessekretær Odd Harald Karlsen i en pressemelding.

– Svært mange navn ble foreslått, og nominasjonskomiteen har vært i kontakt med samtlige. Komiteen kunne deretter legge fram to meget velkvalifiserte kandidater: Anders Riise fra Hareid og Lars Olav Hustad fra Rauma, sier han.

Nominasjonsmøtet avholdes på Scandic Seilet i Molde søndag 22. mai. Selv om det legges fram en delt innstilling, har nominasjonskomiteen med knappest mulig flertall rangert Anders Riise øverst.

– Begge våre kandidater har lang erfaring i lokalpolitikken, og Riise også fra fylkes- og rikspolitikken. Møre og Romsdal Høyre er svært tilfreds med å ha to dyktige kandidater som stiller seg til disposisjon. Det er en stor styrke for vårt demokrati at der er flere velkvalifiserte kandidater som konkurrerer om plassene. Dette skaper engasjement og entusiasme, og vi ser fram til selve nominasjonsmøtet hvor 87 delegater vil utløse spenningen, skriver Karlsen.