Fredag kveld kom meldingen om at Frode Alnæs trekker seg helt ut av Tahitifestivalen. Det skjer noen måneder etter at den 15. festivalen i rekken var over. Selv om Frode Alnæs ikke har vært så mye direkte involvert de siste årene, har mannen som titulerer seg som «Tahitifestivalens grunnlegger, åndelige leder og verneombud», så absolutt har vært til stede.

Festivalen preges av Frodes lekenhet kombinert med et kompromissløst forhold til kunstnerisk kvalitet. Hvilke andre festivaler opererer med for eksempel måsestativ og plastpalmer? På Tahiti er det ingen som reagerer på slikt. Og går du noen år tilbake, var konsertene med gitar, bass og Sabb semidiesel rene kultbegivenheten, særlig de gangene de ble avsluttet med sprengt torsk eller blainnaball.

Tahitifestivalen kom til rett tid. Nordmøre, Kristiansund og Innlandet hadde behov for en slik festival, kall det gjerne en slik byfest. Fra den spede start har det blitt både Barnas Tahiti og Tahitikonferansen. Det er med andre ord en ubetinget suksess Frode nå velger å forlate.

Alt har sin tid. Slik er det bare. For Frode Alnæs handler det om kunstnerisk utvikling og kunstnerisk frihet. Nå rydder han seg tid og rom til å utvikle seg videre. Den reisen skal det bli spennende å følge med på. Ikke minst ser vi fram til å bli enda bedre kjent med komponisten Frode Alnæs.

Det skal bli spennende å se hva Frodes valg vil bety for Tahitifestivalen i årene som kommer. Grunnmuren er robust og gir gode utviklingsmuligheter. Vi er overbevist om at Tahitifestivalen vil levere i Frodes ånd også i framtiden.

Takk, Frode.