Det er lov å planlegge, også for Fjord1

Det ble lang kø på fergestrekningen Halsa - Kanestraum da KBK-supportere skulle nordover.

Det ble lang kø på fergestrekningen Halsa - Kanestraum da KBK-supportere skulle nordover. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LederNok en gang har nordmøringer fått oppleve at det er for liten kapasitet over fjorden mellom Halsa og Kanestraum. Fotball­supportere og andre som skulle til og fra Trøndelag på lørdag måtte stå over både en og to avganger. Slik kø var det store deler av lørdag formiddag på Kanestraum. Da er det om å gjøre å planlegge med god tid.

I siste liten forsøkte Fjord1 å bedre det litt med noen ekstra avganger på returen mellom Halsa – Kanestraum, og en ekstra avgang på Kvanne – Rykkjem ved behov.

Det står vel egentlig ikke så mye på viljen, men på planleggingen og mulighetene.

Det var ingen beredskap klar for å ta unna den forventede trafikken da Tidens Krav tok kontakt fredag. I løpet av fredagen kom det beskjed om at de skulle sette inn en ekstra ferge på returen.

Fotballkampen mellom RBK og KBK skapte stort engasjement og vi har i flere dager skrevet om at svært mange nord­møringer ville dra for å se kampen. Det ble til og med ordnet med utvidet bortetribune. Så ingen burde være i tvil om at det ble mange som skulle reise til Trondheim i løpet av helga.

Vi har forståelse for at arbeidstidsbestemmelsen om kjøre- og hviletid for mannskapet gjør at det ikke er enkelt å øke antall turer på kort varsel, men vi forventer at Statens vegvesen og Fjord1 følger med på hendelser som kan påvirke trafikkbildet. Med bedre planlegging hadde det kanskje vært mulig å bemanne opp ferga med nytt mannskap.

Vi vet at det er flere muligheter for å reise fra Nordmøre til Trondheim, men det er vanskelig for den enkelte å vite hvor det vil bli mest trafikk og mest kø. Ekstra stor trafikk viser hvor viktig det er med trafikkinformasjon. Mye av køene kunne vært unngått hvis reisende hadde valgt alternative ruter over Kvanne–Rykkjem eller via Aure. Da må de også tidlig kunne finne informasjon hos Fjord1 eller Statens vegvesen om at det var så lang ventetid på Kanestraum–Halsa.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags