Store prisforskjeller

– Sunndal har prioritert billig SFO, sier varaordfører Janne Merete Rimstad Seljebø.

– Sunndal har prioritert billig SFO, sier varaordfører Janne Merete Rimstad Seljebø.

Artikkelen er over 4 år gammel

... i SFO.

DEL

LEDERDet koster nesten tre ganger så mye å ha et barn i skolefritidsordningen (SFO) i Averøy enn det gjør dersom du bor i Sunndal. Det viser tall Tidens Krav presenterte torsdag. Beløpene er hentet fra KOSTRA (Kommune-Stat-Rapportering), som viser statistikk om ressursinnsats, prioriteringer og måloppnåelse i samtlige norske kommuner.

Rent konkret koster det 905 kroner per måned å ha et barn i SFO i Sunndal, mens det i Averøy koster 2.621 kroner per måned. I Kristiansund er prisen per måned 2.315 kroner, mens Rindal ligger på 1.500 kroner per måned. Landsgjennomsnittet er 2.079 kroner per måned.

– Det har vært et bevisst valg å holde prisen så lav. Det har vært etablert politikk for oss i alle år. Det er viktig at barna har dette tilbudet, og alle skal ha råd til å ha det, sier varaordfører Jane Merete Rimstad Seljebø i Sunndal kommune. Ordfører Ann-Kristin Sørvik i Averøy sier at de har prioritert å ha SFO ved alle skoler. – Det er en fordel for foreldrene som spares for mye transport, men det er en kostnadsside for kommunen å ha SFO ved alle skoler, sier Sørvik.

Tallene sier lite eller ingenting om kvaliteten på det som tilbys. Den sier heller ikke noe om ressursinnsats eller om de ansattes kompetanse. Om det er måltid inkludert eller ikke, blir heller ikke tatt hensyn til.

I Norge er vi opptatt av mest mulig likhet. Samtidig ønsker vi kommunalt selvstyre. Statlig detaljstyring slik enkelte parti tar til orde for, henger dårlig sammen med det selvstyret vi setter så høyt. Skal valget vi skal ha til høsten ha noen betydning, må vi akseptere at det blir forskjeller mellom kommunene ut fra hva det politiske flertallet velger å prioritere. Mener vi at det koster for mye med SFO i egen kommune, kan vi stemme på parti som vil noe annet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags