Kan vokse og bli flere

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Torsdag var det jubel og åpning for nye ansatte ved Vestbase. Ingen nye olje- arbeidsplasser denne gangen, men statlige kompetansearbeidsplasser. Trygt plassert høyt oppe i Vikangården med utsikt over Vestbase, åpnet direktør Helge Clem i Politiets fellestjeneste Politiets lønns- og regnskapsenhet i Kristiansund. De 29 første ansatte er på plass, og det skal i alle fall bli 50 av dem.

Det politiske bakteppet med forhandlinger om arbeidsplasser og oppgaver kaster naturlig nok en liten skygge over feiringen. Det var politisk enighet om at det skulle være 70 arbeidsplasser ved Politiets fellestjenester i Kristiansund som skulle behandle lønn og regnskap.

Helt slik blir det ikke. Regjeringen har ombestemt seg og flytter mange av stillingene som skulle jobbe med lønn, til Stavanger. Politisk vil det helt sikkert bli mer diskusjon rundt denne snuoperasjonen. Jenny Klinge (Sp) har alt stilt justis- og beredskapsminister Per Willy Amundsen et skriftlig spørsmål til besvarelse. Hun mener etableringen av kompetansearbeidsplassene er for viktig til å bli en farse. Det er vi helt enig i, og vi vil følge nøye med på utviklingen av både Politiets lønns- og regnskapsenhet og hva som ligger i uttalelsen om at det kommer 20 nye stillinger til skattekontoret i Kristiansund.

Til tross for at det blir 50 og ikke 70 nye ansatte i Vikangården, er det god grunn til å håpe på at det etter hvert vil komme flere oppgaver til Politiets lønns- og regnskapsenhet i Kristiansund både innenfor regnskap og lønn. Under åpningen torsdag sa ordfører Kjell Neergaard at med rundt 50 ansatte, er de store nok til å vokse i kraft av seg selv når nye oppgaver dukker opp. Han viste blant annet til Nav forvaltning, som skulle være 30 ansatte i Kristiansund og som nå er 60.

Erfaringsmessig er det også slik at når man først har startet med å sentralisere statlige oppgaver til en ny avdeling, så er det mulig å fortsette prosessen og tilføre flere oppgaver og arbeidsplasser. Politireformen er langt fra ferdig, så det er forventninger om at Politiets fellestjenester skal sentralisere flere oppgaver. Da er det naturlig å bygge videre på senteret i Kristiansund.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken