Kulturhus til besvær

Hvilke rammer er gitt for kulturhusarbeidet? Tegning: C.F. Møller Norge AS

Hvilke rammer er gitt for kulturhusarbeidet? Tegning: C.F. Møller Norge AS

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LEDERFor ikke å bli misforstått: Tidens Krav er en varm tilhenger av det nye opera- og kulturhuset. Vi mener det er viktig av mange grunner, som for eksempel Kristiansunds rolle som regionsenter og for å utvikle Operaen i Kristiansund. Byen og Nordmøre trenger rett og slett en ny storstue.

Men det faktum at Kristiansund kommune hittil har brukt vel 30 millioner på prosjektet, gjør det ikke akkurat enklere å realisere. Alle de som er mot, har fått vann på mølla, og de som har tvilt, har fått enda et argument for å lande på et nei-standpunkt.

Da det første utkastet forelå, ble bygget beregnet til 880 millioner kroner. I det prosjektet var kommunens andel på cirka 400 millioner kroner. Bremsene ble trykket inn, og det ble satt på folk for å få bygget billigere. Ifølge kommunalsjef Karl Kjetil Skuseth er bygget nå beregnet å koste 761 millioner kroner, en reduksjon på 119 millioner i forhold til det opprinnelige prosjektet. Kommunens andel av dette er nå på 284 millioner kroner, en reduksjon på 116 millioner.

Oversikten Tidens Krav presenterte i går, viste at det er brukt 21,2 millioner kroner til arkitektfirmaet C.F. Møller. Utkjøp av GFs forprosjekt har kostet 4,1 millioner. Dette er de to største utgiftspostene.

30 millioner er mye penger. Har bystyret eller formannskapet i Kristiansund vedtatt at det kunne brukes 30 millioner på et så tidlig stadium? Når ble det eventuelt vedtatt? Og hvis ikke dette er vedtatt politisk, hvem har så gitt grønt lys for en slik pengebruk?

Det er fortsatt lenge igjen til byggingen kan starte. Før det skjer, må byens innbyggere få vite hvem som har ansvaret for at det til nå er brukt 30 millioner kroner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags