Kulturen viser vei

Med musikere fra Surnadal, Gjemnes, Sunndal og Kristiansund ble det skapt en konsert av de sjeldne.

Med musikere fra Surnadal, Gjemnes, Sunndal og Kristiansund ble det skapt en konsert av de sjeldne.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LederKulturen forener på tvers av kommunegrenser. Til sammen blir det noe mer enn det man er hver for seg. Det siste eksemplet på nettopp dette, er Fosskonserten. Med musikere fra Surnadal, Gjemnes, Sunndal og Kristiansund ble det skapt en konsert av de sjeldne.

Fosskonserten har vært en sterkt identitetsskaper i Halsa. Arenaen ved fossen i Valsøybotn er rett og slett unik. Kombinasjonen av vakker musikk, gode utøvere og fantastisk natur gjør noe med dem som finner veien. I fjor var det ingen fosskonsert, men i år var entusiastene i idrettslag og historielag tilbake. Med kapellmester Kjetil Bjerkestrand i front hadde de samlet kremen av nordmørske musikere. Så vidt oss bekjent, har for eksempel aldri Frode Alnæs, Elg og Henning Sommerro stått på samme scene tidligere. Vi håper det ikke blir siste gang. Sommerro er musikalsk kunstnerisk leder for Vårsøghelga. Den kan være en ypperlig mulighet til å bygge videre på det Fosskonserten presenterte onsdag.

De fleste festivaler har som bærende idé å hente artister utenfra, det være seg nasjonale eller internasjonale. Det har vært garantisten for økonomisk bæreevne. Kanskje er det ikke slik lenger. Artistprisene har økt, og tilbudet er så stort. Store stjerner dukker ikke lenger bare opp i Oslo, men har gjerne flere stoppested i Norge. Det har fått Jazzfestivalen i Molde til å revurdere bruken av Romsdalsmuseet.

Vi tror tiden er inne til å bygge opp en egen sterk identitet. I stedet for å presentere de samme artistene som alle andre gjør, bør man finne sin egenart og dyrke denne. Kjetil Bjerkestrand sa at hans mål var å forsøke å gi Fosskonserten en egen identitet. Den skapes ikke i løpet av én kveld, men vi håper suksessen i år gir ei retning som arrangørene tør å bygge videre på.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags