Fotball for Nordmøre

Kristiansund BK bygger et positivt omdømme for byen og regionen.

Kristiansund BK bygger et positivt omdømme for byen og regionen.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LEDERIkke alle er like begeistret for leken med lærkula. Men uansett hva vi måtte mene om at 22 mann løper etter en ball i 90 minutter, er det lite annet som bygger identitet til en by og en region som et fotballag på toppnivå. Høgskolen i Molde har gått vitenskapelig til verks, og det er ikke noe som gir Molde tilsvarende medieoppmerksomhet på nasjonalt nivå som MFK.

For tredje sesong på rad har Nordmøre et lag i 1. divisjon. Akkurat nå ligger Kristiansund BK på tredjeplass. I de 11 årene klubben har eksistert har det vært resultatforbedringer i samtlige av disse. Det er unikt i Norge. Unikt er det også at av en A-stall på 24 spillere, er 16 fra Møre og Romsdal. Hele 12 er fra Nordmøre. Kristiansund BK er derfor i aller høyeste grad et nordmørsprosjekt. Det understrekes av at klubben har fotballskoler for barn i et flertall av kommunene på Nordmøre og at klubber fra hele regionen inviteres til hjemmekamper både for å presentere seg selv og for å være ballhentere. Dette er ikke de eneste områdene hvor klubben fungerer som regionbygger. Gjennom Neasakademiet tilbys de beste spillerne i alderen 12–16 år felles veiledning av Kristiansund BKs trenerteam.

Oljenæringen er inne i tøffe tider selv om Nordmøre hittil har klart seg langt bedre enn Stavanger-regionen. I en slik situasjon er fotballen viktigere enn noen gang. Vi har en klubb som bygger identitet og et positivt omdømme. Du trenger ikke være fotballnerd for å ha en god opplevelse på Kristiansund stadion. Det kan alle som så KBK mot Sandnes Ulf sist helg skrive under på.

Muligheten for å rykke opp er så absolutt til stede, selv om det er hele ti kamper igjen. De som mener vi ikke har noe der å gjøre, kan søke seg til Off-kroken på Dødeladen. Heldigvis er det ikke plass til så veldig mange.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags