Ildsjeler for sentrum

UTVIKLING: Ildsjeler tilknyttet Allanengen skole bygger nytt samlingssted på dugnad.

UTVIKLING: Ildsjeler tilknyttet Allanengen skole bygger nytt samlingssted på dugnad.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LEDERKirklandet, Kristiansund sentrum og Allanengen skole er i ferd med å få et nytt tilbud. Du kan like godt lære det navnet med det samme: Boreasbingen. Boreas er navnet på guden for nordavind, og i gamle dager skal dette området ved Allanengen ha blitt kalt for Boreas, sikker ikke helt uten grunn skulle vi tro.

Bak tiltaket står foreldre og andre med tilknytning til Allanengen skole. En egen utekomité har vært i aksjon i flere år. Det startet med et eget område for trafikkopplæring på skoleplana. I fjor kom ei ny klokke opp på veggen. Og snart kommer det altså en ny ballbinge som har både løpebane og muligheter for andre ballspill som tennis og basket i tillegg til fotball. I tillegg ønsker de å sette opp en 8,5 meter høy klatrepyramide og på sikt er målet å lage en treningspark for eldre barn og voksne.

Prosjektene er kreativt finansiert med blant annet spillemidler fra fylkeskommunen og hjertebankprosjektet til Sparebank1 Nordvest. Men mesteparten av den totale prislappen på 550.000 kroner dekkes av ildsjelene selv. – Det har vært svært mye lodd- og vaffelsalg de siste årene, sier Carina Mjønes som er en av de involverte ildsjelene.

– Dette er sentrumsutvikling. Jeg ønsker at barn og unge skal være ute og leke seg. Men kravene er blitt store. Det funker ikke med nedslitte lekeplasser lenger. Da er dataspillene mye mer interessante. Man må lage noe skikkelig, sier Mjønes.

Det er ikke lenge siden vi laget reportasje på tilstanden til enkelte lekeplasser i Kristiansund. Vi oppfordret kommunen til å prioritere de man har råd til å vedlikeholde. Kanskje kan de ansvarlige avlegge Boreasbingen et besøk for å få ideer til hva som skal til for at lekeplassene skal bli tatt i bruk.

Det er ikke lenge siden vi laget reportasje på tilstanden til enkelte lekeplasser i Kristiansund. Vi oppfordret kommunen til å prioritere de man har råd til å vedlikeholde.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags