Behold 50 i Kranaveien

Behold 50-sone i Kranaveien. 40-sone i Langveien kan aksepteres.

Behold 50-sone i Kranaveien. 40-sone i Langveien kan aksepteres.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LEDERStatens vegvesen vil ha redusert fart på hovedveiene på Kirklandet i Kristiansund. Nå har de gitt kommunen beskjed om å anskaffe skilt. Når de er på plass, blir det 40-sone fra Atlanten langs Wilhelm Dalls vei og Langveien til Kongens plass, ned Kaibakken og ut mot den gamle fergekaia på Devoldholmen, samt Kranaveien langs Vågen. I tillegg blir det 40-sone på fylkesvei 420 over til Innlandet.

I høringsrunden forut for vedtaket har både politiet og Kristiansund kommune vært skeptiske til redusert fart i Kranaveien. Ifølge politiet har det ikke vært ulykker på denne strekningen de siste 10 årene. Det er også pekt på at det er få fotgjengere langs Kranaveien fordi fortauet er smalt og at de fleste går gjennom Mellemværftet og langs småbåthavna. Kommunen tror også at fartsnivået i Kranaveien vil være høyt selv med 40-sone dersom det ikke etableres fartsdempende tiltak, noe de mener vil være uheldig da Kranaveien ofte benyttes av tyngre kjøretøy som skal til og fra Devoldholmen. Ifølge Statens vegvesen er det i første omgang ikke aktuelt med fartsdempende tiltak. Etter at det er innført 40-sone skal det foretas nye fartsmålinger. Når dette er gjort, vil det bli tatt stilling til eventuelle fartsdempende tiltak.

Langveien ble betydelig rustet opp for få år siden. Siden da har antall ulykker gått ned. Likevel mener vi det er riktig å innføre 40-sone på denne strekningen. Her er det mange gående og blant dem mange skolebarn. Vi er imidlertid mot at det innføres 40-sone i Kranaveien. Her er vi enig i med kommunen og politiets vurderinger. Vegvesenets egne målinger viser at snitthastigheten i Kranaveien er 48 km/t og at 85 prosent av bilene kjører i 54 km/t eller saktere. Et alternativ her kunne vært lyskryss i fotgjengerfeltet ved Sjømannsgata.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags