Må ikke gi opp

LAGT NED: Svein Arve Sivertsen ledet prosjektet Trygg veksling som nå dessverre er lagt ned.

LAGT NED: Svein Arve Sivertsen ledet prosjektet Trygg veksling som nå dessverre er lagt ned.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Leder Kristiansund kommune har jobbet intenst med å få på plass et tilbud om tilrettelagte boliger til personer som blir skrevet ut fra institusjoner eller som kommer ut fra fengsel etter ferdig soning. Prosjektet het meget treffende Trygg veksling, det handlet jo om å få en best mulig overgang til et mest mulig normalt liv. Fredag kunne vi fortelle at prosjektet dessverre er blitt lagt ned. Normalt er det økonomiske utfordringer som gjør at kommunale prosjekt blir avviklet. Slik var det ikke denne gang. – Det var ikke økonomiske forhold som stoppet prosjektet, det var allerede avklart, fortalte prosjektleder Svein Arve Sivertsen til Tidens Krav.

Årsaken til at «Trygg veksling» nå er lagt ned, er ifølge prosjektlederen vansker med å skaffe egnede boliger. – Rammen var klar for hva slags boliger vi trengte, og kravet var noe mer utvidet enn bare kjøkken og bad. Men det er ikke til å komme bort ifra at vi erfarer motstand på forskjellige nivå når vi skal etablere boliger til denne gruppen, sa Sivertsen til Tidens Krav.

Dette er dessverre ikke første gang Kristiansund kommune sliter med å skaffe verdig bolig til personer med spesielle behov. Etablering av småhus/modulhus har møtt motstand så å si hver eneste gang det blir foreslått. For kommunen er det ikke noe alternativ å ikke gi et tilbud. Den har en lovpålagt plikt til å skaffe bolig og må derfor komme opp med løsninger.

Vi nordmenn liker å smykke oss med uttrykk som solidaritet og likeverd. Vi er opptatt av likhet og rettferdighet. I all vår velstand må vi vokte oss vel for å snu ryggen til dem som virkelig har behov for vår solidaritet, uavhengig av om det gjelder mennesker i Syria eller mennesker i Kristiansund.

I all vår velstand må vi vokte oss vel for å snu ryggen til dem som virkelig har behov for vår solidaritet, uavhengig av om det gjelder mennesker i Syria eller mennesker i Kristiansund

Artikkeltags