Gå til sidens hovedinnhold

Lavt smittevern på konsert

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tirsdag 7. september på kvelden, nærmere bestemt klokka 21.28, fikk vi varsel fra Smittevernteamet om at noen hadde testet positiv for coronavirus etter deltakelse på konserten Rasmus og Verdens beste band. Vi fikk beskjed om å ikke gå i karantene, men ha lav terskel for å ta en test dersom symptom dukket opp. Helt greit alt dette.

Det jeg reagerer på, er det lave smittevernet før/under/etter på konserten. Jeg så ingen utenom meg og mitt følge som brukte munnbind inn og ut av salen, vaktene og andre ansatte brukte ikke munnbind og gjestene beveget seg mye i lokalet - også det uten munnbind. Enmeteren var det mange som ikke overholdt, feks ved passering. Nå husker jeg ikke om det var satt frem antibac, får håpe det. Vi hadde medbrakt.

Jeg håper virkelig at vi nå ikke får et større utbrudd linket opp til denne konserten, en konsert der de fleste i publikum var barn og slik antas uvaksinert. Har samfunnet tatt for lett på smittevernet og åpnet opp for tidlig/åpnet opp på en for lite trygg måte for barna? Hilsen bekymret mor - fullvaksinert, men.....

Kommentarer til denne saken