Det er 20 år siden kunstforeningen for første gang arrangerte denne juryerte høstutstillingen.

Surnadal kulturhus ble offisielt åpnet i 2002, og dette året arrangerte Surnadal kunstforeningen det aller første Lauvfall i galleri Finstuå. Det var kjekt for kunstforeninga å endelig få tilgang til et fast galleri, etter mange års nomadetilværelse uten fast utstillingslokale.

– Lauvfall markerte en ny satsing for kunstforeninga, der vi engasjerte profesjonelle til å være jury, sier Marit Elin Eid i styret i Surnadal kunstforening.

– De første årene arrangerte vi Lauvfall hvert år, men vi så snart at denne utstillinga var veldig arbeidskrevende, så vi har nå landet på annethvert år. Så kom det også en pandemi, som bidro til at dette er første Lauvfall siden 2019. Dette er den 14. Lauvfall-utstillinga, sier Eid.

Lauvfall har etter hvert befestet seg som en populær møteplass for kunstnere tilknyttet Møre og Romsdal. Nå er det også åpnet for andre å melde seg på, og det har kommet påmeldinger fra hele landet.

– Denne høstutstillinga er et stort løft for Surnadal kunstforening, og vi gleder oss over all den positive responsen vi får med å dra i gang dette prosjektet. Det er tydelig at behovet er stort for ei juryert utstilling på våre trakter også, sier Eid.

Juryen har i år vært ledet av Cecilie Nissen, og blant de 43 håpefulle som sendte inn, til sammen 125 arbeider i ulike teknikker, var det 20 kunstnere og 25 arbeider som ble antatt.

For første gang har det vært digital innsending av arbeider, der hver kunstner har vært representert med et nummer for juryen.

Lauvfall åpner kl. 15, og kl. 18 samme dag åpnes utstilling på Surnadal billag, «Rabarbra og akvedukt». Det er kunstnerne Cecilie Nissen (Lauvfalls juryleder) og Tine Aamodt som stiller ut.