Lærerstreiken avsluttes etter at regjeringen griper inn med tvungen lønnsnemnd.

– Partene har dessverre ikke funnet en løsning på konflikten. Streiken fører nå til alvorlige samfunnsmessige konsekvenser for barn og unge. Jeg er spesielt bekymret for elevenes opplæring, utsatte barn og unge og deres psykiske helse. Etter en samlet vurdering har jeg derfor foreslått tvungen lønnsnemnd, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) i en pressemelding.

Les mer: Regjeringen stanser lærerstreiken med tvungen lønnsnemnd

– Ber om forståelse

En pressemeldingen fra fylket informerer om at det tirsdag kveld blir sendt ut melding til alle lærere og elever ved de tre videregående skolene som ble tatt ut til streik med info om hvordan første skoledag etter streiken vil bli. I Møre og Romsdal gjelder dette de videregående skolene i Molde, Romsdal og Hustadvika. Til sammen 152 lærere ved disse skolene har i høst vært tatt ut i streik.

Kompetansesjef Kariann D. Flovikholm i Møre og Romsdal fylkeskommune sier skolene har som mål å starte ordinær undervisning så snart som mulig. Hun ber likevel om forståelse for at onsdag ikke blir helt som normal.

– Varselet om tvungen lønnsnemnd, og at streiken var over, kom like etter klokken 19 tirsdag. Det er kort tid å områ seg på, både for lærere og elever. Men vi skal gjøre det beste ut av det. Etter lunsj på onsdag prøver vi å ha en så normal skoledag som mulig, sier Flovikholm i pressemeldingen.