Gå til sidens hovedinnhold

Lærere frem i vaksinekøen: – Vi heier på kommunen vår!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Utdanningsforbundet har gjennom hele korona-perioden presset på for at lærere i barnehager og skoler skal flyttes frem i vaksinekøen. Dette var særlig tilfelle i våres da andelen smittede i barnehager og skoler økte, samtidig som stadig flere barn og unge fikk korona.

Tirsdag 22.06 kom gladmeldingen. Lovlig sent, men etterlengtet. Vi skulle prioriteres. Etter hvert måtte vi innse at det vi først trodde var en etterlengtet aksept og anerkjennelse av lærernes utsatte posisjon i frontlinja, fort viste seg å være ei «gladmelding» som skapte forvirring og usikkerhet.

Utdanningsforbundet er oppgitt over hvordan regjeringen mener prioriteringen av lærerne i vaksinekøen nå skal skje. Vi hadde en klar forventning til at regjeringen skulle komme med tydelig beskjed. At de nå velger å overlate til kommunene å velge om lærerne skal flyttes frem i vaksinekøen, er ikke bare uheldig, men også kritikkverdig.

Kristiansund kommune har vært veldig gode i sine vaksineprioriteringer så langt, og Utdanningsforbundet har fått bekreftelse på at Kristiansund kommune vil prioritere lærerne i vaksinekøen.

Utdanningsforbundet heier på kommunen vår!

Kommentarer til denne saken