Som første stasjonskjede i Norge lar Circle K kundene sine betale med registreringsnummeret. Løsningen lanseres nå ved 12 stasjoner i Møre og Romsdal, skriver Circle K i en pressemelding.

– Alle som ønsker det kan nå laste ned en app, legge inn registreringsnummer og betalingskort, og så går alt av seg selv neste gang du fyller tanken. Dermed går drivstoffkjøpet så enkelt og raskt som mulig, sier Knut Hilmar Hansen, kommunikasjonssjef i Circle K Norge i meldingen.

Det vil si at du at parkerer, fyller bilen og kjører fra stedet – uten å måtte betale der og da.

Se oversikt over alle stasjonene nederst i saken.

Kan velge selv

Selskapet testet ut teknologien ved utvalgte stasjoner i fjor, og rulles nå ut ved totalt 237 stasjoner fra Lindesnes i sør til Hammerfest i nord.

– Noen ganger er det hyggelig å legge inn en pause og kanskje fylle kaffekoppen og ta seg en matbit. Andre ganger har du kanskje dårlig tid eller bare lyst til å komme deg videre. Nå kan kundene selv velge hva de vil gjøre, sier Hansen i pressemeldingen.

Appen heter «EasyFuel» og kan brukes både på Apple- og Android-telefoner. Den er koblet opp mot et smartsystem på stasjonene. Et kamera leser av kjøretøyets bilskilt og programvaren sammenlikner registreringsnummeret med kundedatabasen og posisjonsdata fra mobilen.

– Disse dataene brukes for å bekrefte hvem du er, og blir slettet umiddelbart etterpå. Løsningen følger Datatilsynets lovverk og er helt trygg, sier Hansen.

Disse stasjonene i Møre og Romsdal lar deg betale med skiltet

Circle K Brattvåg

Circle K Digerneset

Circle K Hareid

Circle K Hatlane

Circle K Moa

Circle K Molde

Circle K Sunndalsøra

Circle K Sykkylven

Circle K Viadukten

Circle K Volda

Circle K Ørsta

Circle K Åndalsnes