(Nettavisen): Det har vært stille fra den tidligere Manchester United-treneren etter at han fikk beskjed om å pakke sammen sakene sine i Manchester. Det at han nå plutselig dukket opp tror ikke alle er tilfeldig.

Før Manchester Uniteds seier mot Wolverhampton Wanderers var Solskjær tilstede på en samling med flere hundre Manchester United-supportere. På seansen åpnet Ole Gunnar Solskjær opp om tiden sin i klubben og sa mye som ikke hadde vært ute i rampelyset tidligere.

– Oppkjøpet må bli gjennomført. Old Trafford har forfalt. Treningsanlegget har forfalt. Vi er nødt til å ta igjen de andre lagene, sier nordmannen.

United er for øyeblikket i en prosess der deres nåværende eiere «The Glazers» ser etter muligheter for å selge store andeler av klubben. De to kandidatene til å ta over styringen er Sir Jim Ratcliffe og Sjeikh Jassim Bin Hamad Al Thani fra Qatar.

– Et spill for galleriet

talkSPORT-profilen Simon Jordan reagerer sterkt på det Solskjær forteller.

– Det han sier appellerer perfekt til målgruppen han prøver å nå, som er Manchester United-supporterne som ønsker å få Glazer-familien ut av klubben, sier Jordan til radiokanalen talkSPORT.

– For meg føles det rart å komme tilbake nå for å kritisere eierne etter at man har hatt de som arbeidsgiver. Det er et spill for galleriet. Han leser rommet og det er der uttalelsene kommer fra, mener Jordan.

Haaland-sitatet

Noe annet Solskjær sa på konferansen var at han tidligere har tilbudt Manchester United å signere Erling Braut Haaland for fire millioner pund, da den tidligere United-treneren hadde Haaland som spiller i Molde.

På den tiden var ikke den norske sensasjon-spilleren i nærheten av like god i fotball som han er nå, men hadde utvilsomt et enormt potensiale.

– Jeg ringte dem seks måneder før jeg ble tilbudt United-jobben, og tilbød dem Haaland for fire millioner pund, hevder Solskjær å ha gjort.

Jordan har null tiltro til det nordmannen sier.

– Ettersom Solskjær var trener i United i flere år og brukte en haug med penger er jeg ganske sikker på at han hadde klart å overtale klubben til å bruke fire millioner pund på en spiller som Haaland, mener han.

– Manchester United har brukt ekstremt mye penger, de har bare brukt dem dårlig, som er den rake motsetningen til det Manchester City har gjort, sier medieprofilen videre.

Donny Van de Beek for 35 millioner pund, Jadon Sancho for 72 millioner pund, Aaron Wan-Bissaka for 50 millioner, Harry Maguire for 80 millioner og Cristiano Ronaldo for 17 millioner er kun noe av pengene Solskjær brukte i sin tid som klubbens hovedtrener.

Manchester United kjemper en hard kamp om å nå topp fire i Premier League under deres nåværende trener Erik ten Hag, som tok over stafettpinnen fra Ralph Ragnick før sesongen startet.

Erling Braut Haaland lever drømmen i Manchester City og leverer på et nivå som får hele verden til å gape. Onsdag kveld skal han ut i aksjon mot Real Madrid i den avgjørende kampen i Champions League-semifinalen mot det spanske storlaget.

Semifinalen kan du følge i Nettavisens livesenter.