Landsskytterstevnet avlyst – Norway Cup på vent

Landsskytterstevnet er avlyst.

Landsskytterstevnet er avlyst. Foto:

Landskytterstevne i Elverum 7.-14. august er avlyst.

DEL

Koronaviruset satte en stopper for arrangementet.

Det er Norges Skytterstyre som tok beslutningen med bakgrunn i den alvorlige situasjonen med spredning av koronaviruset, og etter anmodning fra arrangøren i Elverum Skytterlag.

5.000 skyttere og over 10.000 tilreisende blir direkte berørt av beslutningen, heter det i en pressemelding.

– Det er en trist, men nødvendig beslutning de alvorlige omstendigheter tatt i betraktning, sier president Bernt Brovold i Det frivillige Skyttervesen.

Han forklarer hvorfor det måtte avlyses allerede på dette tidspunktet.

– Landsskytterstevnet er et arrangement som krever svært store mannskapsmessige og økonomiske ressurser. Det legges ned ca. 30.000 dugnadstimer. Risikoen med utbredelsen av koronaviruset ble nå så stor, at faren for at kritisk personell ikke kunne gjøre nødvendige forberedelser ble viktig for beslutningen, forteller Brovold.

Landsskytterstevnet i Elverum blir utsatt til neste sommer. Beslutningen får også konsekvenser for de allerede tildelte landsskytterstevnene i Bodø, Voss og Steinkjer. Disse blir alle utsatt i ett år, til henholdsvis 2022, 2023 og 2024.

– Landsskytterstevnet er utvilsomt et av landets aller største årlige sportsarrangement og har vært avholdt siden 1893, med unntak av krigsårene i andre verdenskrig. Over 300.000 skyttere har gjennom historien deltatt på stevnet, og dette er første gang det årlige stevnet blir avlyst, forteller kommunikasjonssjef i Det frivillige Skyttervesen, Terje Vestvik.

Norway Cup venter

Arrangørene av Norway Cup sier de kan vente helt til 20. juni før turneringen eventuelt må avlyses som følge av situasjonen rundt koronaviruset.

I et intervju med VG bekrefter Norway Cup-sjef Pål Trælvik at det ikke haster med å ta en avgjørelse rundt om turneringen kan gå som planlagt.

– Hadde cupen gått i dag, ville det ikke komme på tale å arrangere Norway Cup. Men det er fortsatt 124 dager igjen, og vi vil avvente så lenge som mulig med å ta denne beslutningen. Det er rett og slett ikke nødvendig å fatte en avgjørelse nå, sier han til avisen.

2020-utgaven av fotballturneringen med hovedbase på Ekebergsletta starter 25. juli.

Flere arrangementer som avholdes i samme tidsrom er allerede avlyst. Tirsdag ble altså Landsskytterstevnet avlyst.

I Norway Cup-ledelsen velger man likevel å vente, samtidig som mulige konsekvenser av viruskrisen kartlegges.

– Vi får eventuelt diskutere om land utenfor Norge kan inviteres, eller om det må bli et rent norsk arrangement i år. 20. juni er absolutt siste frist. Da må vi fatte en avgjørelse, sier Trælvik.

Han opplyser at alle lag vil få refundert det de har betalt ved en avlysning.

Artikkeltags