Hedret for topp melk i 15 år

Kari Aamyri og Jan Anders Bø fra Gjemnes mottok Sølvtina, laget av gullsmed Th. Martinsen i Tønsberg.

Kari Aamyri og Jan Anders Bø fra Gjemnes mottok Sølvtina, laget av gullsmed Th. Martinsen i Tønsberg.

Artikkelen er over 2 år gammel

Kari Aamyri og Jan Anders Bø fra Gjemnes mottok tirsdag kveld TINEs høyeste utmerkelse for topp melkekvalitet, Sølvtina.

DEL

Tildelingen fant sted under en høytidelig markering på Lillestrøm i forkant av TINEs årsmøte. Til sammen 85 melkeprodusenter fra hele landet har gjort seg fortjent til utmerkelsen, skriver TINE i en pressemelding.

Hver dag måler TINE kvaliteten på melka fra norske melkeprodusenter. Den beste melka kategoriseres som «elitemelk». Bønder som klarer å levere elitemelk hver eneste dag i 15 år, hedres med Sølvtina.

TINEs styreleder Trond Reierstad og konsernsjef Hanne Refsholt sto for utdeling på Lillestrøm tirsdag kveld.

Elitemelk er den høyeste kvalitetsmerkingen norske melkebønder kan få for sin råvareleveranse, og nær 5.500 dager med god fjøsdrift må til for å kunne motta den eksklusive tina i sølv.

Sølvtina er et symbol på det langsiktige og møysommelige arbeidet bønder har lagt ned over mange år. Mottakerne har utført et imponerende godt arbeid med vekt på kvalitet og grundighet over lang tid, sier Hanne Refsholt, konsernsjef i TINE.

Styreleder Trond Reierstad er stolt over den dyktighet og grundighet mottakerne av Sølvtina representerer. Bak prestasjonene ligger yrkesstolthet, gode hygienerutiner og grundig planlegging og oppfølging av alle deler av gårdsdrifta, med stor vekt på å ta vare på dyra på beste måte. TINEs rådgiverapparat med eksperter på dyrehelse og melkekvalitet bidrar også.

Artikkeltags