I publikum var det omtrent 150 personer, og alle virket å nyte musikken til det fulleste. Blant dem var Laila Tjelle Skoge og Arne Tjelle, som hadde reist fra Elnesvågen til Kristiansund for å få med seg den italienske musikken, som er deres favoritt.

– Det var veldig høy kvalitet, både musikalsk og teknisk, sa Laila Tjelle Skoge.

– Det er noe eget med det italienske, både språket, kunsten og kulturen, så italienske toner på jubileumskonserten tiltrakk oss spesielt, utdypet Arne Tjelle.

De er begge to med i Operaens Venner, og har et sterkt forhold til klassisk, og særlig italiensk, musikk. Dermed var det mye som klaffet da konserten ble annonsert.

Én skilte seg ut

Mye skryt ble gitt til alle musikerne, men én som stakk seg spesielt ut var den 14 år gamle althorn-solisten Florian Rademacher Krogsæter fra Vestnes. Akkompagnert av sinfoniettaen, spilte gjestemusikeren med høy kvalitet gjennom flere toner enn man kanskje skulle tro var mulig med et althorn, i et forrykende tempo og med god presisjon.

Mens publikum roste ham da de gikk forbi, fortalte Florian at han har spilt i siden han var 7 år gammel, og med det har han hatt althornet med seg gjennom halve livet. Han ble kåret til Årets musiker i 2019, gjennom Ungdommens musikkmesterskap, og han har spilt med både KORK og Gardemusikken.

– Vi trives godt sammen

Som 2. fiolinist i sinfoniettaen, spilte Odd Sonntag. I nærmere 10 år har han spilt i Operaens Sinfonietta, og han kunne fortelle at de har mye på gang. Sammen med resten av symfoniorkesteret i Kristiansund, står snart Nøtteknekkeren for tur, etterfulgt av Operafestukene.

Sonntag kunne avsløre at det er ganske vanskelig å spille symfoni, men at det ikke er noe problem med det gode miljøet de har innad.

– Vi trives godt sammen, og det merkes godt, for dette er jo jobben vår. Når vi øver sammen så ofte som vi gjør, har trivselen mye å si for samspillet, sa han, mens medmusikere og publikummere takket ham for konserten.

Etter lørdagens konsert, takket publikum sinfoniettaen med flere minutters trampeklapp. Alt tydet alt på at både musikerne og publikummerne ser frem til nye 25 år med Operaens Sinfonietta.