Lørdag er det barna som skal stå i fokus i Kristiansund sentrum. Redd Barna arrangerer Barnas dag for å markere FNs internasjonale barnedag.

Kristiansund kommune og Kristiansund og Nordmøre turistforening er også med på samarbeidet.

Sandra Dyrhaug er aktivitetskoordinator i Redd Barna Møre og Romsdal. Hun forteller at alle barnefamilier er velkomne til gratisarrangementet på Carolines Plass.

– Vi fyrer opp bålpanner og lager en hyggelig og lavterskel møteplass for alle barnefamilier. Vi har også invitert flere organisasjoner i kommunen som har aktivitets og fritidstilbud til barn og unge som vil komme å holde stands. Det blir en påminnelse om alle de flotte tilbudene vi har i Kristiansund, sier hun.

Fribilletter og gratis kino

Kommunen ved fagleder Mattis Himo stiller også og vil fortelle mer om Fritidskortet som handler om at alle mellom 6 og 18 år kan få 2.000 kroner per år for å være med på fritidsaktiviteter. DNT Kristiansund og Nordmøre turistforening ved Stig Olav Krekvik Zahl-Jansen vil fortelle om tilbudene de har til barn og unge som vil mer ut i naturen.

Neptun Lekeland og Atlanterhavsbadet kommer og vil dele ut fribilletter.

– Det blir også gratis kino klokken 17.30. Da viser vi «Tre nøtter til Askepott», og alle barnefamiliene får gratis brus og popkorn, forteller Dyrhaug.

Alle barnefamilier ønskes velkommen. Dyrhaug sier de strekker en ekstra hånd ut til lavinntektsfamilier.

– Uansett situasjon er dette en fin arena for lek, inkludering og synliggjøring av fritids- og aktivitetstilbud i kommunen.

Godt samarbeid

– Vi ser at mange har sluttet med organisert aktivitet etter pandemien. Vi håper at et slik lavterskeltilbud som dette bidrar til at flere finner en fritidsaktivitet de kan like, sier Himo.

Dyrhaug i Redd Barna skryter av samarbeidet organisasjonene har hatt.

– Det ha vært en veldig godt samarbeid mellom oss. Det har vært bare «ja» og et stort engasjement for å få dette til, sier Dyrhaug.

Arrangementet på Carolines Plass starter klokken 14.00 lørdag 20. november.

– Vi ønsker også at andre som ha tilbud til barn og unge tar kontakt for å bli med på lørdag, sier Himo.