Nyhetsinnslaget om den nye trappen opp til Kvernberget på distriktsnyhetene for Møre og Romsdal 28.10, ble også sendt på distriktsnyhetene på Østlandet.

Der hadde jeg den store glede av å se den flotte trappen som sherpaene bygger opp til toppen og ned på den andre siden.

Jeg ble mektig imponert over hvor flott de bygger denne veien. Dette er en vei opp til Kvernberget som vil bli svært populær både for unge og eldre. Veien opp sklir naturlig inn i terrenget. Byens nye turistattraksjon.

På 60- og 70-tallet arrangerte Norodd Kvernberget Rundt. Dette arrangementet var en del av «Bykampen» mellom Kristiansund, Molde og Ålesund.

Alle skulle delta, og i Kristiansund gikk over 7.000 personer - og vant dermed bykampen. I hvert fall ett år. Det var et fantastisk arrangement. De aller fleste hadde meg seg en liten ryggsekk og mat og drikke som ble fortært underveis. Et særdeles sosialt arrangement hvor alle snakket med venner og bekjente. Da vi kom i mål ved den gamle Daleskolen, ble det servert buljongdrikke. Noen hadde gått løypen i et rekordtempo og hadde nok behov for næring da de kom utslitt til mål. Her ble utdelt et diplom og et merket i tøy med påskriften «Kvernberget Rundt». Dette merket ble raskt sydd på jakkene til de som hadde deltatt. Det var litt status å få disse merkene sydd på anorakkene og annet yttertøy slik at man kunne vise til at her kom det en person som var sprek og hadde deltatt flere ganger.

Den nye veien er planlagt ferdig i 2022. Hva med å arrangere «Kvernberget Rundt» på åpningsdagen ? Norodd eller et annet idrettslag kan ta på seg oppgaven som teknisk arrangør.

De får sikkert lagt ruten slik at man går opp den ene siden av Kvernberget og ned igjen på den andre siden. På toppen kan alle skrive inn navnet sitt i en bok. Det hadde vært hyggelig om sherpaene også hadde vært til stede under en slik åpning.

Kan dette være en ide å bygge videre på?