Rindalskunstneren er invitert til å representere Norge ved The Biennial of Europian and Latin American contemporary Art ved den internasjonale kunstfestivalen i Rio de Janeiro i Brasil 3.-26.juli i år.

- De er spesielt begeistret for maleriene mine med hender, jeg hadde et maleri med håndmotiv som ble brukt i en større kampanje i Rio for noen år siden, så jeg tror nok det har en sammenheng med dette, sier Dalsegg.

Hun synes det er en utrolig stor ære å bli invitert, og det hele kom fullstendig uventet på henne.

- Reisen blir lang, og flybilletten koster litt, - men dette er jo ikke en mulighet jeg kan la gå fra meg, sier hun.

Akkurat nå har hun bare ett maleri med hender igjen, da disse selger veldig bra, så hun må rekke å male noen flere før dette avreise.

Som en del av kunstfestivalen er det noe som heter Arte Vida Arte som er et program for internasjonal kultur utveksling.

- Jeg fikk beskjed om at de ønsker at jeg selv skal komme til Rio, - ikke bare sende maleriene, da de ønsker at kunstnere fra flere land og kulturer skal møtes og se hvordan de andre jobber, sier Dalsegg.

Festivalen støtter også en kunstskole som heter CASA (Centro de Assistência Social e Artística) (på engelsk: Centre for Social and Artistic Support) i favelaen (slumbyen) Cidade de Deus i Rio de Janeiro.

Festivalen skriver dette om opplegget: "We believe that with art we are able to change the lives of these children, that would otherwise have little if any possibilities. Our project enables them to dream, create new and have faith in better future. In this way these children can find new direction in their lives and fulfil their dreams."