Ny arena for unge kunstnere

Anders Røkkum sammen med prosjektleder Tora Øidvin Greve.

Anders Røkkum sammen med prosjektleder Tora Øidvin Greve.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Anders Røkkum fra Averøy får æren av å være første kunstner i Nordic Light Art Gallery.

DEL

Torsdag ettermiddag er det vernissasje i galleriet som skal være en formidlingsarena for unge kunstnere primært fra nordmørsregionen.

Med prosjektmidler fra Møre og Romsdal fylkeskommune i ryggen stiller Nordic Light utstillingslokaler til disposisjon.

Anders Røkkum stiller ut til 19. juni. I løpet av et år er det meningen at seks kunstnere skal kunne benytte tilbudet.

Satser for fullt

30-åringen er både bildekunstner og illustratør. Frøet ble plantet ved Kristiansund videregående skole. Senere gikk turen til Ålesund Kunstfagskole, Kunsthøgskolen i Bergen, Kungliga Kunsthögskolan i Stockholm og Willem De Kooning Academie i Rotterdam.

Siden 2012 har han jobbet som illustratør hos LEYP i Nederland og senere som tatovør i Bergen. Det siste året har han satset for fullt på bildekunst og illustrasjon.

Han foretrekker en spontan tegnestrek. Både analoge og digitale verktøy blir brukt i skaperprosessen. Han begynner gjerne i sort, og tegner deretter fram det hvite.

– Jeg mener det er en rød tråd i alt jeg stiller ut. Bildene er i én familie, sier Røkkum, som ofte velger oppdrag med hjertet framfor hodet.

Pønk og metal

Han er blitt populær i pønk- og metalmiljøet, og tegner alt fra plakater til T-skjorter. I november skal han vise seg fram blant de aller beste innen tatovering og coverart på festivalen Blekkmetal i Bergen.

Han har hatt utstilling i Molde to ganger, men aldri før i Kristiansund. Nå stiller han ut 20–40 bilder. Onsdag ettermiddag var det ennå ikke helt klart hvor mange bilder som kommer på veggene hos Nordic Light Art Gallery.

De fleste bildene er til salgs. Røkkum er til stede både ved åpningen torsdag og i helga.

Helårstilbud

Daglig leder Charles Williamsen er glad for å ha fått gallerikonseptet inn i Nordic Light.

– Galleriet er en del av vår satsing på å skape et fotokulturhus med brede dører og lav terskel hvor fotografiet bare er en del av mange kulturbærende uttrykk som blir gjort tilgjengelig for publikum i regionen gjennom hele året, sier Williamsen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken