Elg på glattcelle

Fengslende musikk fra Elg på glattcella fredag. Fra venstre Vidar Hoem, Steinar Jacobsen, Elg, Knut Fugelsøy og Anette Thomsen.

Fengslende musikk fra Elg på glattcella fredag. Fra venstre Vidar Hoem, Steinar Jacobsen, Elg, Knut Fugelsøy og Anette Thomsen.

Artikkelen er over 5 år gammel

... men bare for å holde konsert.

DEL

Elg er aldri vanskelig å be når det gjelder de som har kommet skjevt ut i samfunnet. Å holde en minikonsert i dekorerte glattceller er for ham helt naturlig.

Fredag stilte han opp på politistasjonen i Kristiansund. To av fire glattceller er blitt malt og dekorert av Beate Thomsen, Anette Thomsen og Steinar Jacobsen. Ideen var det politiførstebetjent Knut Fugelsøy som kom med.

Kjenningsmelodi

Elg var heller ikke i tvil om hvilken sang han skulle synge.

- «I slækt med måsan» er blitt en kjenningsmelodi for de som rusler på kaia, sa Elgen - før han framførte sangen like intenst og kraftfullt som når han står på en stor scene.

Det er 14 dager siden cellene var ferdige. De første positive reaksjoner er allerede kommet.

- En mann som har sittet inne i til sammen 24 år fortalte at han ikke hadde følelsen av å sitte på celle sist han var her. Vi håper dekoreringen påvirker væremåten til de innsatte og på den måten også bedrer vår arbeidshverdag, sier Knut Fugelsøy.

Til ettertanke

Steinar Jacobsen synes det er kjekt å få forskjønne områder uansett hvor det måtte være. I en celle kan kanskje bildene også bli til ettertanke.

- Å sitte isolert uten positive impulser kan umulig være bra, sier Jacobsen, som gir ros til politiet for å være villige til å tenke nytt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken