Maleridrømmen ble oppfylt

Maleri: Signe Bach maler og selger maleriene sine i Hauggata. Dagens maleri er av et motiv fra Vesterålen.

Maleri: Signe Bach maler og selger maleriene sine i Hauggata. Dagens maleri er av et motiv fra Vesterålen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Signe Bach fikk oppfylt drømmen om et eget atelier og galleri som 78-åring.

DEL

I Signes atelier og galleri i Hauggata sitter Signe Bach og jobber med sitt neste maleri. Etter å ha malt i 30 år fikk hun endelig leid et lokale, noe hun har drømt om å gjøre i alle år. Hun er storfornøyd med lokalet hun har leid den siste måneden.

– Jeg er i himmelen! Det er så stort og lyst her, sier Signe.

Motiver fra Nordmøre og Finnmark

På veggene henger vakre landskapsmalerier med motiver fra Nordmøre og Finnmark, hvor Signe er fra.

Signes atelier og galleri er blitt hennes lekestue.

– Folk spør meg hvor lenge jeg skal holde på. Da sier jeg at jeg er like gammel som kongen, og han reiser verden rundt og jobber. Man må gjøre som man vil så lenge man lever, sier den spreke 78-åringen.

Kunstutstilling

Neste helg stenges galleriet i tre dager, da skal nemlig Signe bidra med 50 malerier på en kunstutstilling på Meisingset i Tingvoll.

– Jeg føler meg veldig beæret som ble spurt om å være med. Hva har jeg der å gjøre, tenkte jeg da de spurte, men jeg setter pris på muligheten. Det blir en artig opplevelse, sier Signe.

I sommer har hun solgt malerier til folk flere hele Norge. Til og med i Australia har noen hennes bilder hengende på veggene.

– Det er rart det med smaken. Her om dagen tok jeg ned et bilde jeg var lei av, du vet, det er viktig å like bildene selv når jeg ser på de hele dagene. Like etter kom kundene fra Australia inn og kjøpte nettopp det bildet, forteller Signe.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken