Det er heldigvis ikke så ofte jeg føler trang til å kritisere lokalavisa for Nordmøre, Tidens Krav. Men jeg må si at jeg er, for å si det mildt, overrasket og skuffet når jeg leser «anmeldelsen» av «Fru Guri av Edøy».

Eller, det kan vel knapt kalles en anmeldelse. Dette kunne vært en undersak til en anmeldelse over to sider. Repeat fra en forhåndsomtale tidligere i uka om vær og arkeologi, oppramsing av hvem som spiller hva og sitat fra ordførerens premieretale.

Og, som det er blitt så populært med i Tidens Krav, en bildeserie med «Se hvem som var på Fru Guri av Edøy». Er det noe som frister folk til å å komme å se dette fantastiske utespelet? Eller generer det bare mange klikk for avisa?

Ikke et ord om innhold, skuespillerprestasjoner eller scenografi og regi. Absolutt ingenting. «Fru Guri av Edøy» er ei stor og kostbar oppsetting med både profesjonelle og amatørskuespillere. Over hundre mennesker, deriblant mange frivillige som stiller opp år etter år på Guritunet, fortjener bedre.

Gode bilder fra stykket kan godt blåses opp, og saken kunne gått over bretten. At en journalist skal kunne produsere 1.000 ord fra en sånn forestilling er å forvente. Men en journalist gjør ofte som han får beskjed av fra redaktøren. Vedkommende som skrev saken kan ikke lastes. Her burde redaktøren sendt en journalist/frilans med erfaring fra kultur, og med beskjed om å lage en fyldig sak.

Leste nettopp at Tidens Krav satser på næringslivsjournalistikk. Hva med litt mer fokus på kultur?