Gå til sidens hovedinnhold

Kulturfabrikken fikk 600.000 kroner i koronastøtte

Tiltakspakken til kulturlivet i Møre og Romsdal bidro til å sikre sysselsetting og aktivitet, viser undersøkelse.

Som første fylkeskommune i landet lanserte Møre og Romsdal fylkeskommune en tiltakspakke med sju støtteordninger for kulturlivet i fylket allerede i mai i fjor, skriver fylkeskommunen i en pressemelding søndag.

Tiltakspakken hadde som formål å dempe effekten av koronapandemien.

I alt fikk fylkeskommunen inn 256 søknader. Ramma på 22 millioner kroner ble fordelt til 172 små og store prosjekt i hele fylket.

Mange på Nordmøre fikk støtte

På Nordmøre fikk mange institusjoner, organisasjoner og andre kulturaktiviteter sine del av støtteordningen. Se oversikten her.

Proper Produksjoner i Kristiansund var den som fikk størst tilskudd av alle søkerne i området vårt. De fikk 750 000 kroner. "Digital scene" ved Kulturfabrikken fikk 600 000,-

Store og små prosjekter i alle kommunene på Nordmøre fikk støtte.

Hadde god effekt

En undersøkelse som Møre og Romsdal fylkeskommune har gjort blant mottakerne av tiltakspakka på til sammen 22 millioner kroner, viser at den bidro til å sikre sysselsetting, aktivitet og økt kompetanse.

Avgjørende med støtte for mange

Ordninga gav støtte til forskjellige typer kulturaktiviteter, alt fra digital formidling av kunst, til kompensasjon for tapte inntekter ved avlyste eller flytta arrangement og bevaring og restaurering av kulturminner.

I oppsummeringa av undersøkelsen, skriver fylkeskommunedirektør Ottar Brage Guttelvik at flere som svarte på undersøkelsen understrekte at tilskuddet fra fylkeskommunen var avgjørende for å sikre videre drift av organisasjonen både under og etter pandemien.

Tirsdag skal fylkesutvalget behandle evalueringa av tiltakspakken. Evalueringa skal endelig behandles i fylkestinget.

Kommentarer til denne saken