Gå til sidens hovedinnhold

Kulturdekningen i TK

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Både Aage G. Sivertsen og Dag Eirik Elgsaas har skrevet leserbrev og spurt hvorfor Tidens Krav ikke var på noen av de viktige kulturarrangementene som har vært de siste helgene.

For det første vil jeg si at dette ikke er ikke fordi vi mener disse arrangementene var dårlige, uinteressante eller uvesentlige.

Tingvoll kunstlag sin Art Performance og kunstutstilling, forestillingen «Madsey» med Mads Marsteen Helde og «Harda&Doris» med Sølvi Normann og Inger Lise Bøe, er viktige kulturarrangement som jeg er glad for at mange fikk oppleve. At vi ikke hadde journalister der, betyr ikke at Tidens Krav mener dette er uinteressante arrangement.

Årsaken til at ikke alle kulturarrangement på Nordmøre blir besøkt av våre journalister, er sammensatt. I de konkrete eksemplene var det faktisk mangel på noen til å gjøre jobben. Ferie, avspasering og sykdom gjorde at vi var lavt bemannet disse helgene. I tillegg sliter vi med å skaffe frilansere som kan og vil stille opp på kveld og helg. Så kjenner du noen som har lyst å jobbe som frilanser, be de ta kontakt med meg.

Vi søkte nettopp etter journalist for å fylle et årsvikariat. Vi fikk bare noen få søkere og ingen med helt relevant journalisterfaring. Men vi håper og tror du vil få se bylinen til to av dem i løpet av de nærmeste månedene.

Siden ressursene ikke er utømmelig, handler dette selvsagt også om prioritering. Hadde vi hatt flere folk på jobb de aktuelle dagene, var alle de nevnte arrangementene på listen over aktuelle saker vi kunne dekket. Det kunne blitt bildeserier eller nyhetssaker, men absolutt ikke bare en omtale som kun ville hatt interesse for dem som var der.

Med 17 årsverk i redaksjonen kan vi ikke dekke alt som skjer på Nordmøre, publisere nesten hele døgnet på tk.no og produsere papirutgaven fem dager i uka. Når vi prioriterer, må vi både velge hva vi mener er viktig, hva som er relevant for leserne og det vi vet vi greier å lage så interessant at leserne faktisk leser det.

Derfor prioriterte vi å lage en større artikkel i god tid før showet til Mads Marsteen Helde og Anett Hjelkrem. Den saken ble meget godt lest, og mye mer lest enn en tradisjonell omtale av et arrangement som har vært.

Les også

Anett og Mads lager show i Kulturfabrikken: – Det blir dans, standup, musikal, drag og sang!

Les også

Hallo TK!

Les også

Hvorfor tok dere ikke turen til Tingvoll i helga, herr redaktør?

Kommentarer til denne saken