Nå får Tingvoll sin rockefestival

John Ola Ulset (fra venstre), Per Snilsberg, Marit Aasen og Torstein Gjetvik gjør seg klare til rockefestival på Sellanrå.

John Ola Ulset (fra venstre), Per Snilsberg, Marit Aasen og Torstein Gjetvik gjør seg klare til rockefestival på Sellanrå.

Trine Rein og Kristopher Schau blir de største trekkplastrene når Tingvollrock ser dagens lys i slutten av mai.

DEL

Fra fredag ettermiddag 25. mai til et godt stykke utpå søndagen den 27. blir det rockemusikk (med tilbehør) på Sellanrå i Tingvoll.

Per Snilsberg, som vendte tilbake til hjembygda i fjor etter 26 års utlendighet i Trøndelag, er primus motor bak festivalen. Han får god hjelp fra både Tingvoll MC-klubb og Frivillighetssentralen. 

– Vi hadde Kristopher Schau og The Dogs på besøk i fjor. De ville gjerne komme tilbake, men da ville vi gjerne gjøre noe mer ut av det, sier Snilsberg, som med det første har Tingvollrock etablert som et foretak.

– Det skulle vært i orden allerede, men jeg hadde fylt ut feil på papirene til Brønnøysundregistrene ...

Ung profil

Schau og The Dogs skal i ilden fredag 25. mai. Pluss et oppvarmingsband.

Lørdag starter showet tidlig på ettermiddagen med VikingRock. Da blir det en ungdommelig profil de første timene, med blant andre Tea Megaard fra Averøy og Young Eagles fra Kristiansund. Også en flammeartist står på menyen, han skal muligens sørge for oppvarmingen ...

Trine Rein treffer du lørdag kveld. Nattrocken tar The Stapes fra Kristiansund seg av. Også Eide-damene i LnA (Lene og Astrid) er på plass på Sellanrå.

Søndag dukker friluftsmannen Lars Monsen opp med foredrag.

– Med Tingvollnaturen tett på er Lars Monsen et godt valg. Vår egen Solveig Bergslid bidrar musikalsk, sier Per Snilsberg.

Mange frivillige

Alt skal foregå på og ved Sellanrå.

All musikken er innendørs. Tingvoll MC-klubb tar seg av campen, og bidrar også på annet vis.

– Vi har lagt MC-treff til denne helga. I anledning vårt 32-årsjubileum, sier Marit Aasen lurt.

30-årsjubileet ble nemlig forbigått i bortimot stillhet ...

John Ola Ulset har ansvar for det tekniske. Mens Torstein Gjetvik i Frivilligsentralen koordinerer innsatsen fra de frivillige.

– Vi ønsker å få med enda flere frivillige. Dette er jo en flott anledning til å promotere seg selv. Ta kontakt, er oppfordringen fra Gjetvik.

Trenger 1.200

Tingvollrock får et budsjett på bortimot 400.000 kroner. Per Snilsberg regner med å måtte selge 1.200 billetter for å få regnskapet til å balansere.

– Dette skal være starten på noe. Slutten av mai er en fin tid på Tingvoll, og vi føler at vi har hele bygda med oss. Vi håper at en slik festival bidrar til at vi får mer blest rundt musikklivet, at det blir et kick off for ungdommen. I Tingvollklubben i Kaibakken er vi  i ferd med å få til et øvingsrom for ungdom, sier Snilsberg,

Artikkeltags