Åkerfallet fortsatt på topp

Alle Åkerfallskonserter avsluttes med et fellesnummer der alle er med.

Alle Åkerfallskonserter avsluttes med et fellesnummer der alle er med. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Etter mange år med konserter på høyt nivå, klarer Åkerfallkonserten fremdeles å holde seg på toppen.

DEL

Det skulle kanskje bare mangle når flere av underholderne har akademiske titler og musikerne er genierklærte for sitt samspill.

Likevel, det er ingen automatikk i at det skal gå rett hjem hos publikum. Men når det er Henning Sommerro og Tor Erik Jenstad og Erlend Viken Trio som står på scenen, så gjør det altså det likevel.

Åkerfallet viste seg fra sin beste side også værmessig søndag. Omgivelsene kunne neppe vært mer passende for en folkemusikkopplevelse. Og publikum koste seg.

Først ute var to lokale sangere, Marte Vågen Husby og Malen Gammelsæter Brattli, som skåret veldig høyt på sin sjarm.

Humor

Latteren satt løst da Tor Erik Jenstad, kjent fra Språkteigen, entret scenen med et humoristisk innslag om spelemenn,  særlig trekkspillere, og vitser og gode anslag kom på rekke og rad.

– Det var en terroristgruppe som hadde tatt 80 trekkspillere som gissel, sa, Jenstad;

– Terroristene truet med at om det ikke ble betalt løsepenger, skulle de slippe fri en trekkspiller i timen.

Publikumsappell

Erlend Viken Trio er et folkemusikkband som jobber i spenningsfeltet mellom folkemusikk og andre musikalske uttrykk. Musikken var vakker og tonene fant gjenklang på Åkerfallet. Samspillet var upåklagelig, og publikum hadde tålt langt flere sanger enn det de ble servert søndag.

Henning Sommerro er en entertainer av rang, en av gutta og full av liv. Ifølge ham selv blir han så altfor ofte bedt om å framføre det materialet han laget for 40 år siden, og ikke det nye. Men på Åkerfallet sang han gjerne Hyldbakk, kunne han fortelle.

Og prisverdig var det å høre «Nordmørsminne» og «Vårsøg» i hjertet av Nordmøre. Klassikerne kom som perler på en snor.

Konferansier Anne Kleivset holdt det hele herlig sammen.

Årets arrangør er Folkescenå med Silje Osnes og Reidun Halle. De har fått med seg Meisingset Bygdekvinnelag på mat og billettsalg. Lyd var ved John Ola Ulset.

Flyttet til Åkerfallet:

Artikkeltags