Klar for nasjonal UKM-festival

Stor aktivitet under UKMs fylkesfestival i Kristiansud sist helg.

Stor aktivitet under UKMs fylkesfestival i Kristiansud sist helg. Foto:

Dordi Boksasp Lerum fra Straumsnes er tatt ut til den nasjonale UKM-festivalen i Stjørdal.

DEL

Dordi sang den nordmørske folketonen «Maria Møy på Grip» under fylkesfestivalen i Braatthallen i Kristiansund 3.-5. mai. Hun er eneste deltaker fra Nordmøre som går direkte til den nasjonale festivalen.

I tillegg har fylkesjuryen nominert deltakere i sjangerne konferansier, media og arrangør. Siden det er et begrenset antall plasser i disse sjangerne, velges de endelige deltakerne fra denne listen ut fra hva UKM-festivalen har plass til og behøver for å få en god sammensetning. Blant deltakere som har imponert ekstra på festivalen i Møre og Romsdal finner vi smølværingene Jonas Tuven  (arrangør: lyd, lys, scenearbeider), Elise Antonsen Lura - 16 år (arrangør: koordinator / produsent) og Heidi Lysgård Fagerheim (media: fotograf).

1.753 ungdommer mellom 13 og 20 år har deltatt på UKM lokalt siden januar. 323 av disse deltok på fylkesfestivalen for å representere ungdomskultur fra sin hjemkommune.

Hovedarena for festivalen var Braatthallen som rommet fem forestillinger med totalt 102 sceneinnslag, kunstutstilling med 57 objekter, UKM media som strømmet 10 timer med UKM-innhold samt nettsaker, et ungt arrangørcrew, verksteder med mer. Anetts danceteria, Allanengen skole og Folkets Hus ble også benytte i sammenheng med festivalen.

Artikkeltags