Nytt arrangement slo an: – Vi fikk til slutt tre gode navn på plass, inkludert meg selv

Det var god stemning blant publikum på den første av fire Pecha Kucha-kvelder.

Det var god stemning blant publikum på den første av fire Pecha Kucha-kvelder. Foto:

«ペチャクチャ» har inntatt Tingvoll – det var populært.

DEL

Men hva betyr ペチャクチ, tenker du.

Det betyr Pecha Kucha (japansk for Lyden av folk som snakker), som er en form for formidling som stammer fra Japan. Foredragsholdere skal holde korte multimediaforedrag, hvor de viser 20 bilder og snakker om disse i 20 sekunder. Det gir hver foredragsholder seks minutter og førti sekunder til å underholde publikum.

Denne typen arrangement ble nylig arrangert for første gang hos Drøpping Kafé i Tingvoll. Det var bedriften Kraftverk, som driver med bygdeutvikling, ifølge seg selv, som nå har gjennomført den første av flere Pecha Kucha-kvelder.

Litt vanskelig

Den første kvelden ble gjennomført fredag 25. oktober. Kraftverk hadde litt utfordringer med å få på plass foredragsholdere, men det ordnet seg til slutt.

– Mange syns det er skummelt å framføre noe innen en form de ikke har øvd så mye på. Til slutt fikk vi tre gode navn på plass, inkludert meg selv, ler Unn Catodatter Fyllingsnes i Kraftverk, før hun optimistisk fortsetter: – Vi tror det blir lettere å få ja neste gang vi spør, når flere har sett hva dette er.

I tillegg til Catodatter Fyllingsnes, holdt Åsmund Ormset og Vanessa H. Williamsen foredrag. De overordnede temaene var: kunst, kultur og litteratur.

De tre første foredragsholderne, Unn Fyllingsnes (fra venstre), Åsmund Ormset og Vanessa H. Williamsen.

De tre første foredragsholderne, Unn Fyllingsnes (fra venstre), Åsmund Ormset og Vanessa H. Williamsen.

Flere kvelder planlagt

Neste Pecha Kucha i Tingvoll blir fredag 6. desember. Deretter er to kvelder planlagt på det kommende vårhalvåret.

– Dette er jo et underholdningskonsept. Publikum skal både lære noe nytt og bli revet med i en historie – og helst le, eller bli grepet på en annen måte. Og så er det en finfin måte å komme seg ut og treffe folk på, fortsetter Catodatter Fyllingsnes.

Artikkeltags