Disse skal styre Vårsøghelga

STYRET: Tor Rune Halset (til høyre) er ny styreleder for Laget Vårsøg som snart er klare med den 25. Vårsøghelga. Kjersti Mahle Brøske (bak til venstre), Anne Lise Wulum, Gerd Ingrid Kvendset (daglig leder), Nils Inge Aasgård, Karin Åsbø og Karstein Mauset.

STYRET: Tor Rune Halset (til høyre) er ny styreleder for Laget Vårsøg som snart er klare med den 25. Vårsøghelga. Kjersti Mahle Brøske (bak til venstre), Anne Lise Wulum, Gerd Ingrid Kvendset (daglig leder), Nils Inge Aasgård, Karin Åsbø og Karstein Mauset.

Artikkelen er over 1 år gammel

Tor Rune Halset er ny styreleder i Laget Vårsøg, som siste helga i mai er klare for å arrangere den 25. Vårsøghelga i rekken.

DEL

Første Vårsøghelg ble arrangert i 1995, noe som betyr at det neste år blir 25. årsjubileum og at Vårsøghelga 24.–26. mai i år blir den 25. i rekken. På den nye hjemmesiden fronter arrangørene at det er 25-årsjubileum for Vårsøghelga i år.

– Vi synes det er rett siden det er 25 år siden vi startet planleggingen av den første Vårsøghelga, forklarer Gerd Ingrid Kvendset, daglig leder i Laget Vårsøg.

Torsdag kveld kunne hun stolt presentere nytt styre for Laget Vårsøg. Tor Rune Halset er ny styreleder, en oppgave han ydmykt trer inn i.

Var ikke i tvil

– Jeg ble oppringt av Bergsvein Brøske i valgkomiteen da jeg var på håndball-VM i januar, og forsto ikke helt hva han ville, så jeg klasket på røret! Men han ringte opp igjen og fikk forklart hva han ville spørre om. Jeg sa at jeg ville tenke meg om ett døgn, men da jeg så navnene på de andre i styret, var jeg ikke i tvil; dette ville jeg være med på, sier Halset.

Han har gjennom jobb både på hotell og Hammerstuene hatt et innblikk i hvordan Vårsøghelga er blitt avviklet.

– Jeg har flere gode minner, blant annet den gang Erik Bye var med. Da ble det spilt og sunget til langt på natt på hotellet etter Kleivakvelden. Den stemningen må vi forsøke å få gjenskapt, sier Halset.

Med seg i styret har han Anne Lise Wullum, Karstein Mauset, Karin Åsbø, Ingvild Kårvatn, Kjersti Mahle Brøske, Jon Arne Mogstad, Lilli Husby (observatør fra kommune) samt varamedlemmene Lars Polden og Nils Inge Aasgård.

Ny scene

Noe av programmet for årets helg er allerede på plass. Edvard Hoem, TrondheimSolistene, Mona Spigseth og naturligvis Henning Sommerro og John Pål Inderberg er alle på plakaten.

– Det skal bli en flott Vårsøghelg, med mye spennende og gode opplevelser, sier Kvendset.

Ny scene på Kleiva skal også være på plass til årets Vårsøghelg. Det skal bygges en permanent scene litt lenger vest på Kleiva, en åtte meter bred og ganske dyp scene med glassvegger.

– Dette gir oss nye muligheter med både band, orkester og teater. Den blir enklere og finere den vi har hatt med oss så langt, sier Kvendset om scenen som blir et spleiselag der kommunen og Talgø Invest bidrar betydelig.

Artikkeltags