Energisk surnadalsruss med spark, meninger og humor

ENERGI: Mange av innslagene på revyen til surnadalsrussen sprudler av positiv energi, både til å bli glad av og ikke minst til ettertanke.

ENERGI: Mange av innslagene på revyen til surnadalsrussen sprudler av positiv energi, både til å bli glad av og ikke minst til ettertanke.

Publikum kan se fram til en russerevy i to akter, der den ene overgår den andre.

DEL

Det vil si; etter å ha sett generalprøven sammen med cirka 50 publikummere i Surnadal kulturhus onsdag kveld; det er den andre akten som overgår den første.

For det er en todelt revy de cirka 60 avgangselevene ved Surnadal vidaregåande skole leverer, og som har premiere torsdag og påfølgende forestillinger fredag og lørdag. Den første akten tar stort sett for seg de nære ting; elevenes hverdag på skolen, lærerne, kantinedamen, fraværsregler, travel helsesøster, råning gjennom Essosvingen, men også sykehjemskutt, forbilder for de unge, ansvar for voldtekt samt tittelskriving i Trollheimsporten.

Alt dette og mer til ble framført etter tradisjonell mal, men vi fikk flere positive overraskelser som ga bud om at det kanskje var enda mer å håpe på etter den tjue minutter (altfor) lange pausen.

Poengtert

Og vi fikk rett.

Etter hvilen senket aktørene skuldrene, oste av mye mer energi og ga oss det ene gode og poengterte innslaget etter det andre. Opplegget var både bevisst og vellykket: første akt med stort sett det noe interne, den andre akt med fokus på det som skjer i den øvrige verden. Og dere som har et veldig nært forhold til de på scenen, vil storkose dere gjennom første akt også.

Men for oss andre ble det mer innholdsrikt etter hvilen. For ute i den store verden skjer det jo til stadighet mye spennende. Blant annet en kommunereform der ordførerne ikke klarer å se grensen under vann, en Donald i fri dressurs, halvnakne divaer (gled dykk, jenter), et bygdebokprosjekt som verken leser eller skriver helt har kontroll på, klimakrise og ikke minst et blikk på nordmenns syn på seg selv, flyktninger og vår egen utvandringshistorie.

Og enda mye mer.

– Unnskyld, gutter ...

Revyen oser av kvalitet, både i framføring og innhold. Det er vakker sang – men dere får ha meg unnskyldt gutter; ikke all sang var like vellykket, men dere beviste gang på gang at man kommer langt med sjarm og scenetekke -, flott dans og skuespillerprestasjoner som ikke står tilbake for noe av det vi har sett i liknende oppsetninger før om årene.

Russen sparker lite, i alle fall er det ingen som skal kvie seg for å komme. Med ett unntak: intolerante nordmenn med fremmedfrykt får passet sitt påskrevet.

Mer skal vi ikke røpe, dere kan sikre dere billett og selv bedømme 1999-årgangens revy.

Artikkeltags