Ung kunst på Billaget

ÅPNER: Thea Meinert og Margrét Sesseljudottir ønsker velkommen til Surnadal Billag og åpning av to utstillinger fredag kveld.

ÅPNER: Thea Meinert og Margrét Sesseljudottir ønsker velkommen til Surnadal Billag og åpning av to utstillinger fredag kveld.

En trønder og en islending stiller ut på Surnadal Billag med åpning fredag kveld.

DEL

Det er kunstnerne Thea Meinert (29) fra Trondheim og Margrét Sesseljudottir (31) fra Reykjavik på Island som inviterer til kunstutstilling i Surnadal Billag på Surnadalsøra fredag kveld.

Meinert er utdannet fra Kunstakademiene i Trondheim og Kunst- og designhøgskolen i Bergen, og har vært i Surnadal også ved en tidligere anledning.

– Jeg kom i kontakt med Nordenfjeldske Børstefabrikk her i Surnadal, som er en gullgruve av en fabrikk for en kunstner. I utstillingen som åpner fredag, bruker jeg materialer derfra, blant annet deler av børster, sier Meinert.

Tema for hennes utstilling er husholdningsprodukter, som vises fram i ulike installasjoner. Hun har arbeidet på Billaget i snart fire uker, og avslutter oppholdet med utstillingen som er kalt «Hanger», som inneholder fem skulpturer/installasjoner som er laget i løpet av oppholdet.

Margrét Sesseljudottir (31) er også på Surnadalsøra som Arts in residence med bosted i Strandagården som Surnadal Billag bruker som losji for kunstnerne som bruker lokalene i Billaget til sitt kunstarbeid. Hennes utstilling kalles «When I Leave».

Hun arbeider mest med skulpturer, og hennes verk blir å se oppe i andre etasje i galleriet. Begge utstillingene blir stående åpne lørdag og søndag.

Artikkeltags