Gå til sidens hovedinnhold

Og Kleivaprisen 2018 for særlig innsats for kulturlivet går til ...?

Artikkelen er over 3 år gammel

Kjenner du noen du synes fortjener pris for sin innsats for det lokale kulturlivet, da vil Surnadal kommune høre fra deg.

Det er snart 120 år siden dikteren og bygdebokforfatteren Hans Hyldbakk (1898–2001) ble født. Dette skal markeres på selve dagen, 8. mai, på kulturhuset i Surnadal – i dikterhøvdingens hjemkommune.

Steinar Hasselø ved Surnadal kulturhus skriver følgende i en pressemelding:

«Men forutan den litterære og lokalhistoriske arven til «bygdadiktaren», gav også Hans Hyldbakk bort pengar som skulle delast ut vidare til kulturelt – og gjerne lokalhistorisk – arbeid med tilknyting til Surnadal. Noko av dette går til utdeling av Kleivaprisen og noko til lokale kulturprosjekt».

Siden 1998 har Kleivaprisen blitt delt ut til personer som har gjort en særlig innsats for det lokale kulturliv og/eller «bygdesoge på frivillig basis».

Om du mener du kjenner eller vet om noen som fortjener pris og påskjønnelse for en hederlig kulturell innsats, kan du du sende ditt forslag (navn på den nominerte samt begrunnelse) i en e-post: post@surnadal.kommune.no. Foretrekker du post uten elektronikk og vil gi postmannen litt ekstra trim, kan du fint sende brev på den gode, gamle måten. Det sender du til denne adressen: Surnadal kommune, Bårdshaugvegen 1, 6650 Surnadal). Fristen er oppgitt til 15. april.

Fotballfolk, ingen vits

Hasselø opplyser dertil:

«Same frist, og forsendingsmåte, gjeld for dei som vil søkje om støtte frå Kleivafondet. Det kan ikkje søkjast om støtte til vanlege driftstiltak, men berre til prosjekt. Ein kan difor ikkje søkje om pengar til å finansiere det t.d. eit lag driv med regelmessig. Driftsstøtte kan laga heller søkje om gjennom dei ordinære kulturmidlane frå kommunen. Denne tilskottsordninga, samt støtte til utbetring av ball- og leikeplassar, har søknadsfrist 30. april (eigne elektroniske skjema på heimesida til kommunen)».

Til slutt gjøres det oppmerksom på at Hans Hyldbakk, for sine «kleivatildelingar», har «gjort ei anna avgrensing innafor (det utvida) kulturområdet; han vil ikkje støtte fotball og anna stjerneidrett. Så er det sagt».

Følgende personer har blitt tildelt Kleivaprisen:

Henning Sommerro (1998)

Styrkår Brørs (1999)

John Røen (2000)

Jørgen Gravvold (2001)

Bernt Bøe (2002)

Famntak (2003)

Alf Ramsøy (2004)

Paula Ranes (2005)

Ola Brøske (2006)

Eistein Bæverfjord (2007)

Holger og Kirsti Skei (2008)

Svein Sæter (2009)

Trond Larsen (2010)

Dordi Skuggevik Tande (2011)

Sverre Hatle (2012)

Randi Lysø (2013)

Svanhild Husby (2014)

Fredrik Sjøflot (2015)

Torbjørn Polden, Erling Myrbostad og Lars Steinar Ansnes (2016)

Einar Sødergren (2017)

Kommentarer til denne saken