– En beskjeden liten bok med et konsentrert innhold

HEFTE: Dordi Skuggevik har intervjuet pater Olav Müller og gitt ut hefte som er gratis tilgjengelig som e-bok.

HEFTE: Dordi Skuggevik har intervjuet pater Olav Müller og gitt ut hefte som er gratis tilgjengelig som e-bok.

Artikkelen er over 1 år gammel

Dordi Skuggevik har intervjuet pater Olav Müller, som tjenestegjorde i Kristiansund før han ble pensjonist.

DEL

Dordi Skuggevik ble katolikk tidlig på 1980-tallet. Sist vinter intervjuet hun pater Olav Müller, som nå er blitt 95 år. Müller ble katolsk prest, der han i sine siste år med tjeneste var prest i Kristiansund.

– Derfor er det mange uti byen som har et forhold til Müller og som kan ha interesse av å lese denne beskjedne, men konsentrerte bok om hans liv, sier Skuggevik.

Hun har på eget forlag og for egen regning fått trykket opp og distribuert gratis 400 eksemplarer av heftet på 41 sider, der hun har skrevet ut i alt tre intervju hun hadde med pateren sist vinter. Müller bor i dag på sykehjem på Buran i Trondheim, hans hjemby.

– Dette er hans siste henvendelse til oss. Av helsemessige årsaker er tiden ved tastaturet og ved skrivebordet over, selv om intellektet og hodet fremdeles er helt som det har pleid å være, skriver Skuggevik i forordet.

Heftet er tilgjengelig gratis på denne linken, der du kan lese om Müllers tid som politisoldat i Sverige og Finnmark under 2. verdenskrig, hans tid i kloster i Holand og som prest i Tyskland og til slutt om hans virke som katolsk prest i Norge, deriblant ni år i Kristiansund.

Heftet er allerede oversatt til tysk og publisert i et magasin med navn Apostel. Skuggevik har fått flere gode tilbakemeldinger fra leser som takker for at hun har tatt arbeidet med utgivelsen.

– Jeg forsøkte å få intervjuene publisert i norske aviser, inkludert Tidens Krav, men det var ingen interesse. Da måtte jeg sørge for å få ut intervjuene selv, smiler Skuggevik.

Artikkeltags