Solistene spiller Sommerro

TRADISJON: Åpningen av Nyttårskonserten er alltid TrondheimSolistene sammen med lokale strykere.

TRADISJON: Åpningen av Nyttårskonserten er alltid TrondheimSolistene sammen med lokale strykere.

TrondheimSolistene spiller for full sal i Surnadal kulturhus fredag kveld.

DEL

Det er blitt en populær tradisjon at de prisvinnende TrondheimSolistene kommer til Surnadal på nyttårskonsert. Etter den spede start i 2003 med en noe lunken mottakelse, har det de siste årene vært utsolgt sal og stormende jubel hver gang de populære strykesolistene har besøkt hjembygda til orkesterets administrerende leder Steinar Larsen.

Fredag er det igjen klart for konsert, som i skrivende stund begynner å nærme seg utsolgt (men det er billetter igjen). Denne gang kommer TrondheimSolistene med flere gjestemusikere: Catriona McKay (skotsk harpe) og Chris Stout (shetlandsfele), samt Cecilia Zilliacus (fiolin).

De skotske musikerne deltar på stykket «Chrysillis», som er verket Henning Sommerro har komponert om historien om salmedikteren Thomas Kingo. Han kom fra Skottland til Sunndal rundt 1670 for å bli prest, etter en avdød dansk prest. Med på lasset fulgte presteenken Cille Blankenborg. Kingo ble veldig begeistret for enken og skrev det storslagne kjærlighetsdiktet «Chrysillis».

KOMMER: TrondheimSolistene kommer til Surnadal kulturhus fredag.

KOMMER: TrondheimSolistene kommer til Surnadal kulturhus fredag.

Sommerros komposisjon vandrer innom både skotsk, dans og norsk musikk med innlagte stopp for improvisasjoner i reiseruten, ifølge en pressemelding fra Surnadal kulturhus.

I tillegg til dette verket, skal TrondheimSolistene også innom Sibelius, Britten og Järnefelt.

Artikkeltags