Alfred er med i finalen i MGPjr.

ÅRETS FINALISTER: Her er de 16 som med sine 10 bidrag utgjør årets finalister i MGPjr. Aldri har så mange sendt inn låter til MGPjr. Fra venstre: Anine, Mikkel, Maria, Edvard, Theodor, Eskil, Gustav, Emma, Hedvig, Alfred, Anna, Emma, Emmy. Foran fra venstre: Ariel, Oda og Christina.

ÅRETS FINALISTER: Her er de 16 som med sine 10 bidrag utgjør årets finalister i MGPjr. Aldri har så mange sendt inn låter til MGPjr. Fra venstre: Anine, Mikkel, Maria, Edvard, Theodor, Eskil, Gustav, Emma, Hedvig, Alfred, Anna, Emma, Emmy. Foran fra venstre: Ariel, Oda og Christina. Foto:

Alfred Larsen fra Trondheim, med foreldre fra Nordmøre, er en av ti finalister i årets utgave av MGPjr.

DEL

For 18. gang skal unge sang- og musikktalenter delta i MGPjr. Årets felleslåt heter ifølge NRK «Dominoeffekt» og handler om at vi alle kan gjøre en forskjell for egen utvikling, men også for andre.

– Det stemmer godt overens med de tekstene vi fikk inn i år: Her var mange låter med plast og miljøvern som tema, sier prosjektleder Eva Rutgerson Bie til NRK.

I år var det meget vanskelig å komme gjennom nåløyet til MGPjr-finalen. Hele 1.857 låter ble påmeldt, mot 700 i fjor. Det er mange dagers lytting for å finne de ti som best egner seg for MGPjr.

– Som tidligere år ser vi at de unge er opptatt av nyhetsbildet, både når det gjelder miljøvern, å være god nok og å finne sin plass i verden, sier Bie.

MGPjr har nå flyttet fra sommer- til vintertid og blir sendt på NRK 25. mai. Foran 15.000 publikummere i Telenor Arena og flere hundre tusen seere på alle NRKs plattformer, skal finalistene framføre sine egne låter som innen finalen er blitt profesjonelt produsert.

13 år gamle Alfred Larsen, med pappa fra Surnadal og mamma fra Halsa, er altså en av de ti finalistene. Han skal framføre låten «Du e så fin». Om Alfred skriver NRK: Alfred (13) er vokst opp med mye musikk i familien. Han har spilt fiolin i syv år og danset i et par. Han spiller også trommer og gitar. Alfred liker godt å skrive sanger, og han har skrevet flere. Han syntes det var for lite kjærlighetssanger i MGPjr og derfor ville han sende inn en kjærlighetssang.

I tillegg til musikken spiller han fotball og driver med bryting. Alfred er en fantasifull og morsom gutt. Han vil bli musiker eller snekker når han blir stor.

Artikkeltags