Tarjei Vesaas debutantpris til nordmøring

Lars Svisdal fikk sin romandebut på Gyldendal med «Seg til inkes». Nå har han fått pris for boken. Sunndalingen har planer om flere bøker i åra som kommer.

Lars Svisdal fikk sin romandebut på Gyldendal med «Seg til inkes». Nå har han fått pris for boken. Sunndalingen har planer om flere bøker i åra som kommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Debutantpris til Lars Svisdal frå Sunndal.

DEL

Tarjei Vesaas debutantpris for 2018 går til Lars Svisdal frå Sunndal, for romanen «Seg til inkjes».

Dette skriver Den norske forfatterforening på sine hjemmesider.

Forlaget skriver at «Seg til inkjes er ei forteljing om å sitje fast og å ville vekk, om mødrer og søner, om vaffelsteiking og nattlege fisketurar, om opprør og eldgamle nabokonfliktar – og om å freiste å halde fram så godt ein kan, for ikkje å gjere seg til inkjes.»

I juryens begrunnelse heter det: «Vinneren av Tarjei Vesaas debutantpris 2018 har skrevet en roman som vil finne lesere både blant de mange og de få. Han portretterer mennesker i all sin kompleksitet, men på en måte som inviterer til gjenkjennelse. Det kan godt hende forfatteren gir ut sin første bok med «skjelvande hug», men romanen bærer ikke mye preg av skjelving. Den framstår tvert imot som språklig og formmessig svært sikker, samtidig som den er både utprøvende og overskuddspreget. Forfatteren er et stort og bevegelig fortellertalent som skriver seg inn i og ut av ulike stilarter og tradisjoner.»

Han gjorde unna videregående i Molde, studerte tre år i Trondheim og seks år i Bergen: Engelsk, nordisk og litteraturvitenskap. Nå jobber han som engelsk- og norsklærer i ungdomsskolen i Vik i Sogn.

– Det er kjekt å ha noe å holde på med ved siden av skolen. Jeg begynte på romanen i 2014. Det har tatt sin tid, siden en baby med kolikk måtte prioriteres, sier Lars Svisdal, som også rakk å bli tobarnsfar før «Seg til inkjes» så dagens lys, sa forfatteren da Tidens Krav snakket med ham i oktober 2018.

Les mer her: Debuterer på Gyldendal med roman 

Tarjei Vesaas’ Debutantpris blir hvert år blir delt ut til fjorårets beste unge skjønnlitterære. Prisen deles ut av Den norske Forfatterforening, og det er foreningens litterære råd som er prisjury. Juryen består av rådets ni medlemmer, og de velger en prisvinner ut fra en fri og selvstendig vurdering basert på estetiske kriterier.

Prisen blir delt ut på Forfatterforeningens årsmøte i helga.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken