Klart for premiere på nytt musikkteater om gullrushet

Erik Wenberg Jacobsen (fra venstre), Sigrid Vetleseter Bøe og Esben Bråten spiller de tre rollene i «Stjernestøv».

Erik Wenberg Jacobsen (fra venstre), Sigrid Vetleseter Bøe og Esben Bråten spiller de tre rollene i «Stjernestøv».

Svein Sæter og Lars Ramsøy-Halles «Stjernestøv» har premiere 1. november.

DEL

Nordmøringer som lot seg friste av gullrushet i Amerikas er tema når nytt norsk musikkteater ser dagens lys på Sunndalsøra i november.

De nordmørske gullgraverne kunne neppe forestille seg at deres liv og virke på det nordamerikanske kontinentet mer enn hundre år senere skulle bli teater. Men torsdag 1. november har JazzåTeatret premiere på «Stjernestøv» i Sunndal kulturhus, der det også vises fredag 2. november.

Lørdag 3. november er det klart for to forestillinger i Surnadal kulturhus.

Merket for livet

Under det store gullrushet i Nord-Amerika deltok flere nordmøringer, spesielt fra Sunndal og Surnadal, går det fram av en pressemelding fra produksjonsgruppa for «Stjernestøv».

I «Stjernestøv» følger vi tre av dem på ferden, i jakten på det forjettede metallet i det forjettede land. Det handler om forventinger, hardt arbeid, slit, kjærlighet, nederlag og små og store seire. Noen kom ut av eventyret som seierherrer, andre bukket under. Men alle er merket for livet etter å ha besøkt «lykkelandet».

Har hatt suksess før

Bak stykket står tekstforfatter Svein Sæter og komponist Lars Ramsøy-Halle, og nok en gang er det musikkteater som settes opp av JazzåTeatret. Sæter er forfatter med en lang rekke bøker bak seg, og har skrevet for scenen i samarbeid med blant annet Lars Ramsøy-Halle. Ramsøy-Halle har skrevet musikk til flere teaterstykker, deriblant kritikerroste «Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy».

Regien er ved Elisabeth Matheson, som også har bidratt til ideutvikling, dramaturgi og manusutvikling. Matheson er utdannet skuespiller og har vært tilknyttet Den Nationale Scene, Trøndelag Teater og Det norske teatret. Hun har også bred erfaring fra film.

A-lag

JazzåTeatret mener de nok en gang har klart å få med seg et veritabelt A-lag.

Det gjelder også på scenen, der solide sang- og skuespillerkrefter er med. De tre rollene fylles av Sigrid Vetleseter Bøe, Erik Wenberg Jacobsen og Esben Bråten.

Bøe er fra Bøfjorden, men bor nå i Berlin. Hun er en av Norges stigende operastjerner, og har gjort suksess i både inn- og utland. Samtidig stiller hun fortsatt opp som aktør i det lokale kulturlivet.

Bråten er fra Sunndalsøra. Han har deltatt i en årrekke i «Lady Arbuthnott» og en rekke andre oppsetninger.

Billettsalg i gang

Sammen med de to nordmøringene finner vi Erik Wenberg Jacobsen, som har spilt i store musikaler som «Les Misérables» og «Jesus Christ Superstar». Han er profesjonell sanger og skuespiller og var i sommer å finne som Same-Torkill i «Lady Arbuthnott».

Andre involverte: Scenografi: Carsten Andersen. Kostyme: Jorunn Silseth. Rekvisitter: Ann Brit Husby. Inspisient: Tina Fløystad. Produsent: Marit Engelsjord Negård.

Billettsalget er allerede i gang.

Artikkeltags