På Ladytur med KNT

Vangshaugen står sentralt når KNT inviterer til Lady-tur.  (Foto: KNT)

Vangshaugen står sentralt når KNT inviterer til Lady-tur. (Foto: KNT)

Artikkelen er over 2 år gammel

Det handler om kultur, natur og god mat og drikke når Kristiansund og Nordmøre Turistforening arrangerer KulTur i Sunndal sankthanshelga.

DEL

Kristiansund og Nordmøre Turistforening er stadig på jakt etter nye måter å få folk til å ferdes ute i naturen.

Fredag 22. juni går startskuddet for årets ladytur. Turen er bygd opp omkring forestillingen «Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy», og helga er viet til opplevelser med kultur, natur og god mat og drikke.

Starten på helga blir på Vangshaugen, KNT sitt flotte hytteanlegg i Grødalen, fredag kveld. Her blir det felles middag, mulighet for å bli kjent med stedet og sosialt samvær med de andre deltakerne.


High tea

På lørdag starter dagen med frokost før det legges opp til en tur fra Vangshaugen videre innover Grødalen til Alfheim.

- Dette var ladyens landsted og her skal vi forsøke å drømme oss tilbake og finne stemningen fra den tiden da ladyen tilbrakte mye tid her på slutten av 1800-tallet, sier Lisbeth Thorsø, som står sentralt i KNTs planlegging av turen.

Senere på lørdagen settes kursen ned i dalen med besøk på bygdemuseet på Leikvin og Elverhøy. I år er det 150 år siden huset på Elverhøy ble bygd og ladyen bosatte seg fast i Sunndalen.

Tove blir første kvinnelige kapellmester for Ladyen

- På Leikvin serveres High Tea – engelskinspirert lunsj – og vi vil få underholdning fra deler Lady-ensemblet med klær fra den rette tidsepoken. Er vi heldig stiller kanskje Lady Arbuthnott eller Lort Phillips selv opp, sier Thorsø.

På ladyens porselen

Kvelden fortsetter med selve forestillingen i Sunndal kulturhus.

Etter forestillingen går turen tilbake til Vangshaugen hvor det blir festmiddag servert på ladyens porselen.

- Etter felles frokost kan man oppleve mer av Ladyens verden på arrangementet «Livat på Leikvin». KNT legger ellers opp til en fellestur ned i Åmotan, «der elvane møtes». Det blir kjørt med privatbiler til Jenstad og fottur fra gården ned til bunnen av dalen hvor vi nyter synet av de fantastiske fossefallene som kommer ned i juvet, sier Lisbeth Thorsø.


Artikkeltags