Jubilerer med store navn

Avdelingsleder Marianne Furu Høydal og kultursjef Ole Magne Ansnes er godt fornøyd med høstprogrammet i Sunndal kulturhus. Arkivfoto: Tommy Rustad, Aura Avis

Avdelingsleder Marianne Furu Høydal og kultursjef Ole Magne Ansnes er godt fornøyd med høstprogrammet i Sunndal kulturhus. Arkivfoto: Tommy Rustad, Aura Avis Foto:

Kulturetaten i Sunndal fortsetter feiringen av kulturhusets 25-årsjubileum med store navn på plakaten utover høsten.

DEL

Både Stein Torleif Bjella, Vamp og deLilllos kommer til Sunndal i høst.

Dette blir Bjellas første konsert i Sunndal, mens både Vamp og deLillos har vært på besøk før.

– Men deLillos er akustiske denne gangen, understreker Marianne Furu Høydal, som er avdelingsleder for kino og kulturhus i Sunndal kommune.

Tre store konserter

Høydal er særdeles godt fornøyd med årets høstprogram i Hovshall, som altså toppes av tre store konsertopplevelser – og «Stjernestøv» i regi av JazzåTeatret.

– I februar feiret vi Sunndal kulturhus sitt 25-års jubileum som regionalt kulturhus. Vi følger opp og slår til med tre store konsertopplevelser på slutten av året. Vi synes dette er veldig stas, og gleder oss virkelig til å ønske publikum velkommen til Sunndal kulturhus i høst, sier Høydal.

Den nye Prøysen

Stein Torleif Bjella kommer til Sunndal lørdag 20. oktober. Han har etablert seg som en habil liveartist og hylles som den nye Prøysen for sine underfundige tekster, ofte i en mørk kontekst, men med humor like under overflaten.

Bjella debuterte som soloartist i 2009. Han har vunnet omtrent det som er mulig å vinne av norske musikkpriser.

Vamp på en mandag

Vamp drister seg til å komme på en mandag; 5. november. 

– Vamp tilhører eliten av norsk musikkliv. De har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Katalogen er full av kjente og kjære sanger som de kan øse av på konsertene sine, skriver kulturetaten i en orientering over høstprogrammet.

Arrangøren lar seg ikke skremme av at Vamp var på Nordmøre også i sommer; på Tingvoll.

Akustisk deLillos

Også deLillos (fredag 23. november) har besøkt Nordmøre før i år (Eide og Gjemnes) og skal til Kristiansund dagen etter Sunndal.

Akustisk helaften i Angvika 

– deLilllos har i 30 år vært et av landets viktigste pop- og rockband, og de har jevnlig levert kvalitet både tekstlig, musikalsk og kreativt. Deres siste plateutgivelse «La oss ble fri for all nostalgi» har et akustisk lydbilde, noe som inspirerte bandet til å gjennomføre noen akustiske konserter i løpet av sommeren. Erfaringene fra disse konsertene var så positive at de har valgt å trekke konseptet inn i konsert og scenehus, heter det i meldingen fra kulturetaten i Sunndal.

Det skjer også mye annet i regi av kulturetaten i høst, blant annet gratis matinékonsert i samarbeid med KKKK-festivalen 21. september. De neste månedene står dansefestival, jubileum, teaterforestillinger og konsertopplevelser på programmet.

Artikkeltags