Nordmøring nominert til Rivertonprisen

Lars Mæhle er nominert til Rivertonprisen.

Lars Mæhle er nominert til Rivertonprisen. Foto:

Lars Mæhle, født og opp- vokst på Mæle i Sunndal, er blant de fem nominerte til Rivertonprisen – vår gjeveste krimpris.

DEL

Lars Mæhle er nominert for romanen «Den stille flokken». De fire andre nominerte er Trude Teige for «Pasienten», Aslak Nore med «Ulvefellen», Øistein Borge for «Det som aldri dør» og Kurt Aust for «Skipet med det onde øyet».

Mannfolka har dominert Rivertonprisen. Trude Teige har funnet veien inn på nominasjonslisten for krimromanen «Pasienten». Ifølge juryen viser Teige igjen sitt gode håndlag med tidligere tiders dramatiske hendelser – som får tragiske konsekvenser i vår samtid. «Her dreier det seg om behandlingen av såkalt «sinnslidende» på våre psykiatriske sykehus i en ikke altfor fjern fortid», heter det i begrunnelsen.

Den stille flokken er Lars Mæhles tredje krimbok for voksne, og tar opp ett av de mørkeste kapitlene i norsk historie; behandlingen av romfolket gjennom 1900-tallet. En voldsdømt psykiatrisk pasient rømmer fra lukket avdeling. Dagen etter blir to søstre funnet drept. Saken viser seg å ha tråder tilbake til et uløst drap på en rusmisbruker på 1980-tallet, men også til skumle hendelser på Svanviken arbeidskoloni på 60-tallet. Dit ble taterfamilier tvangssendt for å lære seg den «norske, bufaste kultur». Psykolog og kampsportutøver Ina Grieg blir motvillig trukket inn i saken, og hun slår seg sammen med tidligere etterforsker Hugo Fannrem skriver bok365.no.

Rivertonprisen, «Den gyldne revolver», er et samarbeid mellom Rivertonklubben, Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen. Prisen deles årlig ut av Rivertonklubben for det beste arbeid innen norsk kriminallitteratur. Det er Rivertonklubbens egen jury som utnevner vinneren.

Rivertonklubben ble startet i 1972.

Vinneren offentliggjøres 15. mars på Litteraturhuset i Oslo.

Artikkeltags